spot_img
spot_img

Vikend u Brčkom: Teška krađa, tuča i saobraćajne nezgode

spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježen je jedan događaj sa obilježjima krivičnog djela i to “Teška krađa” iz člana 281. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– Tokom izvještajnog perioda zabilježen je jedan događaj narušavanja javnog reda i mira u okviru kojeg su za tri lica izdati prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz člana 5. „Učestvovanje i izazivanje tuče” iz Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode od kojih izdvajamo onu koja se dogodila dana 21.10.2023. godine kada je Policiji oko 12.10 sati prijavljeno da se ista dogodila u ulici Studentska. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovali vozač motornog vozila marke “VW Polo” lice inicijala F.T. i maloljetni biciklista rođen 2011.godine, kod kojeg je konstatovana teška tjelesna povreda, koja nije opasna po život. Na licu mjesta izvršen je uviđaj i o svemu je obaviješteno Tužilaštvo Brčko distrikta BiH, a u to vrijeme saobraćaj je nakratko bio obustavljen.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 29 vozača i vozila. Od toga 15 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, tri vozača koji su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, jednog koji je vozilom upravljao u vrijeme trajanja zabrane, dvojicu vozača jer su vozilima upravljali neregistrovanim vozilima, jednog koji je vozilom upravljao nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, dva koji su upravljali vozilima bez potvrde o poznavanju propisa, tri vozača koji su upravljali preopterećenim vozilima i dva vozača jer su upravljali vozilima sa nepokrivenim teretom.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img