Викенд у Брчком: Тешка крађа и нарушавања јавног реда и мира - nula49.com
spot_img
spot_img

Викенд у Брчком: Тешка крађа и нарушавања јавног реда и мира

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

И овог понедељка доносимо вам звјештај Полиције Брчко дистрикта са прегледом значајних сигурносних догађаја који су обиљежили викенд иза нас.

КРИМИНАЛИТЕТ:

– У периоду викенда на простору Брчко дистрикта БиХ у области кирминалитета забиљежено је једно кривично дјело из области имовинске природе и то “Тешка крађа” из члана 281. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– У наведеном временском периоду забиљежена су три догађаја нарушавања јавног реда и мира.

Током наведених догађаја за четири лица су због почињених прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” из Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ, издати прекршајни налози.

САОБРАЋАЈ:

– Током наведеног периода забиљежене су двије саобраћајне незгоде у којој је једно лице задобило лаке тјелесне повреде.

– Издвајамо догађај од дана 12.11.2022. године када је због пуцања цијеви на водоводној мрежи ради санације радова на истој, улица Савска затворена за саобраћај моторних возила, а што је и даље на снази.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 41 возача и возило. Од тога два возача од којих је један био под дејством опојне дроге, док је други одбио да се подвргне испитивању присуства опојних дрога у организму, затим 26 возача који су возили под дејством алкохола, четири возача јер су возилима управљали прије стицања права на управљање, два возача који су управљали возилима у вријеме трајања забране управљања, три јер су возилима управљали након истека важности потврде о регистрацији, два јер су управљали возилима без потврде о познавању прописа, један због преоптерећености возила и један због непрописног превоза терета.

ОСТАЛО:

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су у дане 11. и 13.11.2022. године током редовних послова и задатака у Горњем Рахићу и Марковић Пољу зауставили возаче моторних возила марке “Ауди” којим је управљао А.Н. рођен 1987. године и возила марке “ВW Комби” којим је управљао Џ.А. рођен 2002. године, оба из Брчког. Након извршених провјера утврђено је да су наведена лица вишеструки повратници у вршењу прекршаја из области саобраћаја, те да по основу неплаћених казни А.Н. има дуговање у износу од 2.470, док лице Џ.А. дугује 5.187 конвертибилних марака, те су им због основа сумње да ће наставити са вршењем прекршаја, привремено одузета возила и депонована у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ. Против наведених лица ће Основном суду Брчко дистрикта БиХ бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка.

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол
Полиције Брчко дистрикта БиХ
Џевида Хукичевић

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img