spot_img
spot_img

Викенд у Брчком: Смрт од струјног удара и једно кривично дјело

spot_img
spot_img

И овог понедељка, у сарадњи са Полицијом Брчко дистрикта, доносимо преглед значајних сигурносних догађаја који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

– У наведеном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежено је једно кривично дјело и то »Оштећење туђе ствари« из члана 287. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– У извјештајном периоду евидентирано је једно нарушавање јавног реда и мира када је лицу иницијала Н.А. рођеном 1982. године из Брчког због почињених прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” и члана 8. „Ометање вршења службених послова и задатака” из Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

– У извјештајном периоду догодиле су се двије саобраћајне незгоде.

– Издвајамо догађај од дана 27.05.2023. године када је Полицији око 13.15 сати пријављено да је у улици Бијељинска дошло до саобраћајне незгоде у којој су учествовали возач путничког моторног возила марке „Форд” и возач мопеда марке „Peugeot”. Одмах након пријаве полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су изашли на лице мјеста и предузели све мјере и радње из своје надлежности, те утврдили да је возач мопеда задобио тешке тјелесне повреде, док је путник мопеда задобио лаке тјелесне повреде, оба малољетници. На лицу мјеста под надзором дежурног тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ извршен је увиђај, а извршено је алкотестирање оба возача и утврђено да нису имали алкохола у крви.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 19 возача и возило. Од тога седам возача који су возилима управљали под дејством алкохола, три који су возилима управљали прије стицања права на управљање, три јер су управљали нерегистрованим возилима, једног који је управљао возилом након истека важности потврде о регистрацији, три који су управљали возилима без потврде о познавању прописа, једног који је управљао преоптерећеним возилом и једног јер је управљао возилом без регистарских ознака.

ОСТАЛО:

– Дана 28.05.2023. године Полицији Брчко дистрикта БиХ је у 16.50 сати пријављено из Службе хитне медицинске помоћи да су имали интервенцију у улици Синанагића, те да на наведеној адреси лежи мушко лице на електро кабловима. Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста и предузели све мјере и радње из своје надлежности и утврдили да је ријеч о лицу иницијала В.М. рођеном 1937. године у Санском Мосту, настањен у Брчком, док је мртвозорник констатовао да је смрт код наведеног лица наступила од струјног удара. На лицу мјеста извршен је увиђај којим је руководио дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, а наређена је обдукција тијела како би се утврдио тачан узрок смрти.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img