spot_img
spot_img

Vikend u Brčkom: Razbojništvo i hapšenje po potjernici

spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježen je jedan događaj sa obilježjem krivičnog djela “Razbojništvo” iz člana 283. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

U izvještajnom periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira, te je isti protekao mirno.

SAOBRAĆAJ:

Tokom navedenog perioda zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 21 vozača i vozilo. Od toga devet vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, dva lica jer su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, četiri lica koja nisu posjedovala potvrdu o poznavanju propisa iz oblasti saobraćaja, jedno lice koje je upravljalo vozilom iako u vozačkoj dozvoli nema naznačenu odgovarajuću kategoriju, tri vozila zbog isteka registracije, te dva vozača koji su upravljali vozilom, a utvrđeno je da imaju izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom ‘’B’’ kategorije.

Dana 14.07.2023.godine u 14.30 sati policijski službenici su lišili slobode lice inicijala E.H. rođeno 1987.godine iz Brčkog jer je za istim raspisana potjernica Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, te je lice predato u dalju nadležnost Sudske policije Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img