Vikend u Brčkom: “Posebno drsko ponašanje”, dvije saobraćajne nezgode, jedno krivično djelo

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend iza nas.

KRIMINALITET:

- Reklama -

– U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježeno je jedno krivično djelo iz oblasti imovinske prirode.

JAVNI RED I MIR:

– U navedenom vremenskom periodu u oblasti narušavanja javnog reda i mira dana 23.01. 2022. godine u 03.43 sati slobode je lišeno lice S.K. rođen 2001. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen, a zbog počinjenog prekršaja iz člana 6. “Posebno drsko ponašanje” i člana 8. “Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda zabilježene su dvije saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 18 vozača i vozila. Od toga 13 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, dva lica jer su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, jedno jer je vozilom upravljalo nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jedno lice koje je upravljalo vozilom sa neobilježenim teretom i jedno lice koje je upravljalo vozilom sa neobeznijeđenim teretom.

 

Stručni referent za odnose s
javnošću-portparol Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime