spot_img
spot_img

Vikend u Brčkom: Opljačkana pumpa, fizički napad i saobraćajna nezgoda

spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva događaja sa obilježjima krivičnih djela i to “Teške krađe” iz člana 281. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Takođe, intenzivno se pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH provode istražne radnje po prijavi od dana 19.11.2023. godine kada je u 18.39 sati zaprimljena prijava da je od radnika jedne benzinske pumpe u ulici Nikole Tesle u Brčkom nepoznato lice otuđilo dnevni pazar.

JAVNI RED I MIR:

– Dana 17.11.2023. godine u 17.00 sati je prijavljen događaj u kojem je jedno lice fizički napadnuto prilikom čega mu je oštećeno i motorno vozilo. Izlaskom na lice mjesta, utvrđen je identitet napadača protiv kojih će nakon provedenih istražnih radnji biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole isključili ukupno 16 vozača i vozila. Od toga 15 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola i jednog koji je upravljao vozilom sa nepokrivenim teretom.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img