spot_img
spot_img

Викенд у Брчком: Насиље у породици и одузимање возила због казни

spot_img
spot_img

И овог понедељка доносимо вам извјештај Полиције Брчко дистрикта са прегледом значајних сигурносних догађаја у периоду од 25.03.2022. од 06,00 сати до 28.03.2022. године до 06,00 сати.

КРИМИНАЛИТЕТ:

– У извјештајном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ у области криминалитета забиљежена су четири кривична дјела и то три из области имовинске природе, те“Насиље у породици” и “Изазивање опште опасности”. Због основа сумње да је починио кривично дјело “Насиље у породици” из члана 218. став (1) и “Изазивање опште опасности” из члана 317. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, слободе је лишено лице П.Ј. рођен 1957.године у мјесту Приједор гдје је и настањен. О свему обавијештен дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– Дана 25.03.2022. године слободе је лишено лице К.Ј. рођен 1991.године у Брчком,, настањен на Прутачама због почињених прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” и члана 8. „Ометање вршења службених послова и задатака” Закона о ЈРМ Брчко дистрикта БиХ. Против наведеног лица ће Основном суду Брчко дистрикта БиХ бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка.

САОБРАЋАЈ:

– Током наведеног периода забиљежено је седам саобраћајних незгода.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 23 возача и возила. Од тога 16 возача је искључено због управљања моторним возилима под дејством алкохола, два лица јер су возилима управљала прије стицања права на управљање, једно лице јер је управљало возилом без потврде о познавању прописа, једно јер је управљало преоптерећеним возилом, два лица која су непрописно превозила терет и једно лице које је управљало возилом којем је придодато прикључно возило, за које у возачкој дозволи није имало назначену категорију.

ОСТАЛИ ДОГАЂАЈИ:

-Дана 26.03.2022. године у 11.05 сати полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су током контроле из саобраћаја искључили возача моторног возила марке „Глоф II“ којим је управљало лице иницијала И.Д. рођен 1988. године у Добоју, настањен у Буквику. Увидом у службену евиденцију утврђено је да је наведено лице вишеструки повратник у извршењу тешких прекршаја из области Закона о безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и да по основу неплаћених казни има дуг од 25.820 конвертибилних марака, те му је привремено одузето возило и депоновано у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ. Против наведеног лица Основном суду Брчко дистрикта БиХ биће поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка.

Стручни референт за односе с јавношћу
портпарол Полиције Брчко дистрикта БиХ
Џевида Хукичевић

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img