Викенд у Брчком: Четири саобраћајне незгоде, тешка крађа и изазивање опште опасности - nula49.com
spot_img
spot_img

Викенд у Брчком: Четири саобраћајне незгоде, тешка крађа и изазивање опште опасности

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

И овог понедељка вам, у сарадњи са Полицијом Брчко дистрикта, доносимо преглед значајних сигурносних догађаја који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

У периоду викенда на простору Брчко дистрикта БиХ у области криминалитета забиљежено је пет кривичних дјела и то у једном догађају два кривична дјела ”Изазивање опште опасности” из члана 317., и кривично дјело ”Недозвољено држање оружја или експлозивних твари” из члана 365., два кривична дјела ”Тешка крађа” из члана 281. став 1. и једно кривично дјело ”Крађа” из члана 280. став 2. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

Због постојања основа сумње да је починио кривична дјела ”Изазивање опште опасности” из члана 356. и ”Недозвољено држање оружја или експлозивних твари” из члана 365. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, дана 16.10.2022.године слободе је лишено лице иницијала Џ.А. рођен 2002. године у Градачцу, настањен у насељу Прутаче, те због основа сумње да је починио кривично дјело ”Тешка крађа” из члана 281. став 1. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, дана 16.10.2022. године слободе је лишено лице иницијала М.Д. рођен 1977. године у Брчком гдје је и настањен.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

У наведеном временском периоду забиљежено је једно нарушавање јавног реда и мира од 15.10.2022. године, те ће против једног лица у наредном периоду Основном суду Брчко дистрикта БиХ бити поднесен Захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из члана 6. ”Посебно дрско понашање” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

Током наведеног периода забиљежене су четири саобраћајне незгоде и то:

  • дана 14.10.2022. године око 20:55 сати у ул.Семберска у којој су учествовала три моторна возила којом приликом је на возилима наступила материјална штета, док су два лица задобили лаке тјелесне повреде а једно лице тешке тјелесне повреде.
  • дана 14.10.2022, године око 22:45 сати у ул.М.Ракића којом приликом је на два моторна возила наступила материјална штета.
  • дана 15.10. 2022. године око 15:35 сати у ул. Бијељинска којом приликом је једно лице задобило лаке тјелесне повреде.
  • дана 16.10.2022. године око 22:15 сати у ул.Бранислава Нушића којом приликом је на три моторна возила наступила материјална штета.

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 41 возача и возила. Од тога 22 возача је искључено због управљања моторним возилом под дејством алкохола, један због управљања возилом под дејством алкохола и прије стицања права на управљање, три возача који нису посједовали потврду о познавању прописа из области саобраћаја, четири возача јер су возилом управљали прије стицања права на управљање, један возач због управљања возилом у вријеме трајања заштитне мјере забране управљања возилом, један возач јер је одбио да се подвргне алкотесту и један возач јер је одбио да се подвргне тесту на дрогу. Два моторна возила су искључена због претовара, три због непрописно смјештеног терета, два нерегистрована возила, те једно возило због истека важности потврде о регистрацији.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img