spot_img
spot_img

Vikend u Brčkom: Četiri krivična djela, oduzet Ford Focus

spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka, u saradnji da Policijom Brčko distrikta, donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su četiri krivična djela od kojih su tri iz oblasti imovinske prirode i to “Oštećenje tuđe stvari”, “Krađa” i “Teška krađa” u pokušaju, te jedno krivično djelo iz oblasti droga “Omogućavanje uživanja opojnih droga”.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira, te je isti protekao mirno.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 30 vozača i vozila. Od toga 24 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola od kojih jedan nije imao navršenu 21-nu godinu starosti, a jedan je upravljao vozilom i nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, zatim dva vozača su isključena zbog upravljanja vozilima prije sticanja prava na upravljanje, jedan zbog upravljanja vozilom na kojem su bile postavljene registarske tablice sa drugog automobila i još tri vozača koji su upravljali vozilima nakon isteka važnosti potvrde o registraciji.

OSTALO:

– Dana 10.03.2023. godine policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su tokom kontrole vozača motornog vozila marke “Ford Focus” kojim je upravljalo lice inicijala N.A. rođen 1992. godine iz Brčkog, provjerom u Registru novčanih kazni utvrdili da isti ima neplaćenih kazni u iznosu od 4.673 konvertibilne marke, te da je povratnik u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, navedenom licu je privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH. Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img