spot_img

Vijeće roditelja OŠ Zovik: Zapošljavanje u brčanskom obrazovanju konstantno na štetu Hrvata

Published:

Vijeće roditelja JU “XI Osnovne škole Zovik” Brčko distrikta BiH uz podršku kluba zastupnika HDZ-a Brčko distrikta BiH i HSS-a braće Radić uputili su pismo vezano za, kako navode, medijsku harangu na malu skupinu roditelja djece hrvatske nacionalnosti iz G. Skakave koji traže da u osnovnoj školi predaje nastavnica hrvatske nacionalnosti.

U pismu se između ostalog navodi da su roditelji hrvatske nacionalnosti okarakterisani kao nacionalisti i ekstremisti, te da više ne dozvoljavaju bahatim pojedincima da se igraju s temeljima ljudskim pravima garantiranim Ustavom BiH i međunarodnim konvencijama dodajući da se u obrazovanju u Distriktu konstantno upošljavanje provodi na štetu Hrvata i da su samo škole u hrvatskim sredinama istinski multietničke, te da nemaju ništa protiv da djeci predaju i ljudi druge vjere i nacije.

“Svjedoci smo kako je zapošljavanje Hrvata, a posebno u predškolskom i srednjem obrazovanju loše te očekujemo da će se u skorijem periodu pozvati na odgovornost nadležni koji svjesno krše Statut Brčko distrikta BiH. Sada dolaze na naplatu grijesi struktura i nasilje nad razumom koji su u obrazovanju činjeni godinama”, stoji između ostalog u pismu upućeno od strane Vijeća roditelja JU XI Osnovne škole Zovik Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

 

(infobrcko.com)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img