Vijeće Mladih Brčko distrikta sprovodi anketu o stavovima mladih

- Reklama -

Vijeće mladih Brčko distrikta BiH radi na organizaciji manifestacije „Susreti mladih Brčko 2019.“, koja predstavlja omladinski projekat prvi ove vrste u Brčko distriktu BiH, na kojem će učešće uzeti preko stotinu mladih osoba iz Brčko distrikta BiH, kao i preko 50 predstavnika krovnih omladinskih udruženja iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske i Srbije.

Cilj projekta jeste okupiti upravo predstavnike omladinski udruženja koji će putem konferencije za mlade, panel diskusija i ostalih događaja pronaći određena rješenja koja su od značaja za rješavanje brojnih problema sa kojima se susreću mladi na području Brčkog.

- Reklama -

Kroz projekat „Susreti mladih Brčko 2019“ planirana je realizacija većeg broja aktivnosti, među kojima i prikupljanje statističkih podataka i izrade analiza koje za cilj imaju predstavljanje problema i mogućih rješenja koji se tiču mladih na području Brčko distrikta BiH, a izraženi su kroz obrazovanje, zapošljavanje mladih osoba i aktivizam mladih. Svaki od ova 3 segmenta biće posebno obrađen u vidu posebnih aktivnosti na kojima će se prezentovati statistički pokazatelji koji govore o činjenicama sa kojima se susreću mladi u Brčko distriktu BiH.

Anketu možete popuniti OVDJE.

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta je Zakonom o mladima Brčko distrikta BiH definisano tijelo, koje predstavlja krovnu organizaciju omladinskih udruženja u Brčko distriktu BiH i kao takvo učestvuje u kreiranju politika, programa i strategija za mlade u saradnji sa zakonodavnim tijelima.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime