spot_img
spot_img

Veterani VRS traže zabranu defilea u Brčkom 1. marta

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Udruženja veterana specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske očekuju da policija zabrani defile u Brčkom 1. marta jer bi dolazak sa obilježjima takozvane Armije BiH ugrozio međunacionalne odnose u gradu.

“Svako ima pravo da dođe u Brčko i obilježi šta poželi, ali niko nema pravo da provocira”, saopšteno je iz udruženja veterana “Garda `Panteri`”, “Peša”, “Mandini lavovi” i “Tobutski sokolovi”.

Veterani navode da su zabrinuti zbog dolaska defilea u Brčko povodom 1. marta, praznika u Federaciji BiH /FBiH/ koji Republika Srpska ne priznaje, ali da ih još više brine činjenica da je na čelu defilea Sanin Musa, pripadnik odreda “El Mudžahid” za koga se sumnja da je počinio monstruozne zločine nad Srbima u Vozući. Prateći društvene mreže i komentare, veterani ocjenjuju da se spremaju provokacije ratnim zastavama i obilježjima takozvane Armije BiH i da u Brčko dolaze puni mržnje.

“Svoj dolazak u Brčko najavljuju navijačke grupe, ekstremni elementi bliski radikalnom Saninu Musi i njegovim stavovima”, upozoravaju veterani i podsjećaju da je Brčko multietnički grad u kojem nikada od rata nije bilo nacionalnih tenzija.

 

 

(srna)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img