Veterani Mladosti 2003 iz Popovog Polja ugostili kolege iz Crvene Zvezde

Povodom seoske slave “Svetog Arhanđela Gavrila” kome je posvećen i novosagrađeni manastir u  Popovom polju, juče su na stadionu lokalnog kluba “Mladost 2003” snage odmjerili veterani Mladosti i njihovi gosti iz beogradske Crvene Zvezde.

Goste su predvodili nekadašnje velike fudbalske vedete crveno–belih Stanislav Karasi, Miloš Šestić, Zdravko Borovnica i Miloš Bursać, dok su boje domaćih između ostalih branili prota Neđo Zarić, Ninoslav Mirić kao gost, Mišo Mihajlović, Anđelko Jovičić, Slavoljub  Gavrić…

Prije utakmice u kojoj su domaćini bili bolji i slavili protiv  veterana iz Beograda,  fudbalsku ekspediciju iz Beograda na ručku i druženju ugostili su braća  Mišo i Milorad Mihajlović na svom imanju.

U ime domaćina, obratio im se prota Neđo Zarić koji je izrazio zadovoljstvo što su veterani fudbalskog velikana iz Beograda koji na ovim prostorima imaju puno navijača  došli u Popovo Polje.

“Lijepo je biti danas u Popovom polju na ovoj našoj svetkovini, slavi našeg sela. Radost slavlja, dragi i poštovani gosti uveličali ste nam svojim dolaskom i osjećajte se zaista kao kod svojih kuća”, rekao je između ostalog prota Zarić, koji je na utakmici nosio kapitensku traku u ekipi domaćina.

Gosti iz Beograda bili su prijatno iznenađeni činjenicom da im je ručak pripremljen ispred rodne kuće velike odbojkaške zvijezde srpske reprezentacije  Brankice Mihajlović.

O aktivnostima Udruženja veterana Crvene Zvezde govorio nam je Stanislav Karasi nekadašnji as crveno-belih i reprezentacije SFRJ. On je podsjetio da se Udruženje bavi isključivo humanitarnim radom.

“Mi kroz odigravanje utakmica pomažemo našim fudbalerima i njihovim porodicama koje se  nalaze u nepovoljnoj ekonomskoj situaciji. To je osnovna djelatnost našeg udruženja da kroz  fudbal tim ljudima omogućimo kakvu takvu pomoć. Do sada smo gostovali u Njemačkoj, Švajcarskoj, više puta smo igrali u Republici Srpskoj, a uskoro se spremamo da gostujemo i u Hrvatskoj. Hvala ovim dobrim ljudima koji su nas zaista toplo primili i iskazali dobrodošlicu”, rekao nam je u kraćem razgovoru Karasi, koji je potpredsjednik Udruženja.

U ime Udruženja navijača Crvene Zvezde iz Brčkog, sekretar Pero Rikanović uručio je skromni poklon veteranima beogradskog Kluba.

Nakon utakmice gosti iz Beograda zajedno sa svojim domaćinima, ali i brojnim stanovnicima Popovog Polja i okolnih sela prisustvovali su bogosluženju u novosagrađenom hramu, ali i narodnom veselju koje je upriličeno nakon vjerskog obreda.

 

 

 

 

(MD/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime