spot_img
spot_img

Veliki koncert na otvorenom – Sarajevski Tajni Gaz u Zanatskom centru

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U Zanatskom centaru u Brčkom, 24. decembra nastupiće sarajevski Balašević tribute band “Tajni Gaz”. Koncert na otvorenom, svojevrsni je pandan Art Festivalu koga ljubitelji umjetnosti okupljeni oko Art caffe-a Jazzwa organizuju svake godine. Početak koncerta najavljen je za 20 časova a ulaz je besplatan.

“Izuzetno smo ponosni što se ovaj koncert održava upravo u dijelu Zanatskog centra koga smo nazvali “Sokak panonskog mornara”. Želimo našim sugrađanima pokloniti koncert za pamćenje, što svakako ne bismo uspjeli bez pomoći naših prijatelja Jasminke i Sigfrida Kecmana koji su i generalni pokrovitelji ovog kulturnog događaja”, ističe organizator, Željko Lazarević.

Ljubitelji Balaševićevih pjesama imaće priliku da uživaju u tročasovnom koncertu vrhunskih muzičara, sastava koji broji osam članova a instrumenti koji se sviraju u bendu su; bubanj, bas, gitara, klavir, harmonika, usna harmonika, sint, violina, klarinet i saksofon.

“Puni naziv benda je Balašević tribute band Tajni Gaz. Bend je osnovan 19.01.2010. na Bogojavljensku noć, kada su se okupili na prvoj probi. Ideja se javila u jednoj brvaniri, podno Bjelašnice kada sam skoro cijelu noć, svirao samo Đoletove pjesme. Ime je ‘posuđeno’ iz njegove pjesme ‘Sevdalinka’, a ona se nekako nametnula, jer je to pjesma o Bosni, a i o svakom od nas koji je rastavljen od nekog svog. U tim teškim vremenima, Đole je baš u toj pjesmi otkrio da zna neki tajnoviti prolaz, neki tajni gaz preko granice, ma kako ona bila duboka, kako bi odrzao vezu ‘Svojima S One Strane'”, ističe frontmen benda Adnan Kukuruzović.

Bend je imao mnoge uspješne nastupe u našoj zemlji, susjednoj Hrvatskoj i u Srbiji a organizatori se nadaju da će i ovaj koncert u Brčkom svakako biti jedan od onih za pamćenje.

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img