Veliki bod za “Lokose” protiv favorita iz Gračanice

Kakav rukomet smo gledali sinoć u dvorani Ekonomske škole! Demonstracija sportske priredbe u svakom pogledu.

U goste brčanskim “Lokosima” došla je ekipa Gračanice koja dijeli prvo mjesto na tabeli sa ekipom Bosne iz Visokog. Gračanlije su ekipa koja pretenduje na sami vrh.

Ambiciozno su došli po sva tri boda i poskliznuli se na našem parketu, parketu koji je, juče se to vidjelo, iznjedrio prave rukometne bisere.

- Reklama -

Tek punoljetni Petrović i Baraković uz maloljetne Đukića i Ombašu bili su pravo iznenađenje za Gračaničke rukometaše. Povredama desetkovani Lokosi bez 4 standardna igrača nisu se uplašili moćne Gračanice niti su poklekli pred četom Damira Doborca.

Agresivnom igrom u odbrani, te hrabrom u napadu, lišeni pomoći kapitena Đurkića i ponajboljeg igrača ovog proljeća Nikole Grujića, brčanski dječaci osvojili su bod, sa rezultatom 26:26 (11:11).

Da utakmica bude pravi rukometni spektakl potrudili su se i navijači, kako vjerna domaća publika tako i grupa gostujućih navijača koji 60 minuta nisu štedili grlo i dlanove, svako bodreći svoju ekipu bez ijednog incidenta.

Bilo bi nepravedno ne pomenuti sudijski par Konjičanin Amara i Dinu iz Visokog koji su još jedno dokazali da nemaju slučajno status internacionalaca.

Priliku da uživamo u rukometu imamo već u srijedu kad u goste “Lokomotivi” takođe dolazi odlična ekipa Sloge iz Doboja. Dobojlije sa dugogodišnjim statusom premijerligaša imaju mnogo bolju ekipu nego što to pokazuje tabela, ali i brčanska dvorana je ovog proljeća neosvojiva.

Zato Brčaci, ne treba vam bolji poziv da u srijedu dođete i budete 8. igrač našeg kluba!

Vidimo se!

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime