Velika očekivanja od novog saziva Skupštine brčanskog Jedinstva

Čelnici Jedinstva, pretposljednjeg tima na tabeli Prve lige Republike Srpske, u nastavku sezone mnogo očekuje od novog saziva Skupštine Brčko distrikta, posebno kada je u pitanju finansiranje, jer je u protekloj godini malo je nedostajalo da ovaj klub i ne započne takmičenje.

– Od avgusta 2019. godine nismo od Vlade Brčko distrikta dobili nijednu tranšu redovnih sredstava. Da nije bilo prijatelja kluba, te pomoći Vlade Republike Srpske, teško da bi jesen izgurali do kraja. Ipak, nadamo se da će u drugom dijelu biti mnogo bolje. Mnogo očekujemo od novog saziva Skupštine Brčko distrikta i vjerujemo da će naša saradnja u naredne četiri godine biti korektna i konkretna – rekao je trener Jedinstva Vidoje Zarić.

Prema njegovim riječima, ukoliko se najavljena saradnja ostvari, može se očekivati da se Jedinstvo ove zime pojača sa najmanje pet provjerenih prvoligaških fudbalera.

– Naša želja je da u proljećnom dijelu šampionata izborimo opstanak. Cilj nam je 13. mjesto jer je to pozicija koja bi nas sigurno ostavila u Prvoj ligi. Naravno, moramo se i kvalitetno pripremiti pa ćemo se u drugoj polovini januara okupiti kako bi spremni dočekali drugi dio prvenstva – kaže Zarić.

Brčaci su i jedinstveni po tome da su prvi dio sezone završili bez i jedne pobjede na svom terenu, dok su na gostovanjima bili prilično solidni.

– Nisam čuo da u okruženju postoji ekipa koja u ovom rangu takmičenja nema nijednu pobjedu na svom terenu. Nismo ponosni na to, postojala je želja i htijenje, neću nikoga da optužujem, krivica je na svima nama podjednako – poručio je Zarić.

 

 

 

(glassrpske.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime