spot_img
spot_img

Вехабијски вођа из Маоче и даље у Сирији

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Радикални вехабијски вођа из Горње Маоче Нусрет Имамовић, којег је амерички Стејт департмент 2014. године ставио на специјалну листу десет најтраженијих терориста на свијету, и даље се крије у Сирији, у коју је из БиХ отишао 2013. године.

“Иако су војни званичници Либије тврдили да је Имамовић након краха (терористичке) “Исламске државе” у Сирији са породицом побјегао у Триполи, гдје се придружио снагама Владе националног споразума, нови свједоци Тужилаштва БиХ сада тврде другачије”, пише данашњи сарајевски “Дневни аваз”.

Лист наводи да је ријеч о сиријским ратницима који су крајем 2020. изручени БиХ, а у Сирији су се налазили од 2013. године и имали директан контакт са Имамовићем.

Према информацијама из кругова блиских Тужилаштву БиХ, свједоци тврде да се Имамовић и даље крије у сиријској покрајини Идлиб, једном од посљедњих упоришта “Нусра фронта”.

САД су за њим расписале велику новчану нагаду и, уколико би био откривен, сиријске снаге би га одмах предале Американцима.

Током рата Имамовић је био припадник јединице “Ел муџахид”, а након рата је отишао у Уједињене Арапске Емирате, гдје је дипломирао на Факултету за шеријатско право, те се вратио у БиХ.

Имамовић је неко вријеме живио у Завидовићима, да би се 2006. године преселио у Горњу Маочу, коју је претворио у вехабијско упориште.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img