Večeras u Brčkom nesvakidašnja izložba “Brčko: Nekad i sad”

Večeras će u Muzeju Brčko distrikta Bosne i Hercegovine (zgrada „Šipada“), sa početkom u 19 sati, biti otvorena nesvakidašnja Izložba fotografija pod nazivom „Brčko: Nekad i sad“, saopšteno je iz brčanskog Udruženja „Stand-up BH“.

O putevima razvoja, duhu vremena i kulturnom opredjeljenju Brčkog u prošlosti i danas, ostavljeno je gledaocu da zaključi kroz dvostruki presjek koji je napravljen u Izložbi, čiji autor je Aleksandar Pantelić, predsjednik Udruženja „Stand-Up BH“.

„Istorijska arhitektura jednog grada predstavlja određenu vrstu zapisa koja, ako se čita iz konteksta vremena u kome je nastajala, može da predstavlja podatak o prošlosti i smjerovima razvoja jednog naselja“, rečeno je u najavi ovog nesvakidašnjog događaja u gradu na Savi.

Izložba se realizira u okviru „Noći muzeja“, koja je dio kulturne manifestacije „Proljeće u gradu 2019“ čiji pokrovitelj je Vlada ove lokalne zajednice.

„Noć muzeja“ počinje danas u 17 sati Radionicom za djecu „Arheološko iskopavanje u bazenu sa pijeskom i sklapanje otkrivenih fragmenata“.

Nakon otvaranje Izložbe fotografija u 19 sati, od 19:15 predviđen je nastup gitariste Armana Morankića uz zakusku, a od 21 sat planirana je projekcija arheološkog filma. Sve aktivnosti se realiziraju u Muzeju BDBiH (zgrada „Šipada“).

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime