spot_img
spot_img

Veče puno emocija: Održana promocija knjiga izdavačke kuće “Agape”

spot_img
spot_img

U prepunoj sali amfiteatra brčanskog Ekonomskog fakulteta sinoć su se publici predstavili Aleksandra Ninković Tašić, Aleksandar Gajšek i Arno Gujon.

Događaj u organizaciji SPKD “Prosvjeta” i Konzervativnog kluba obilježile u snažne emocije, nije falilo ni suza ni osmjeha, a svjedočanstva troje gostiju, njihove priče o Kosovu i Metohiji, akademiku Vladeti Jerotiću i velikanima nauke Mihajlu Pupinu, Nikoli Tesli i Milutinu Milankoviću, građani Brčkog slušali su sa pažnjom o kakvoj mnogi profesori sanjaju.

Aleksandra Ninković Tašić najveći dio svog predstavljanja iskoristila je da osvijetli život Mihajla Pupina, čovjeka koji je uradio mnogo, a o kome znamo tako malo. Iznoseći malo poznate detalje iz života ovog velikana, ali i Tesle i Milankovića, Aleksandra je na kraju zaključila ono najvažnije – da je svaki od njih bio prije svega Čovjek.

Aleksandar Gajšek govorio je o Vladeti Jerotiću, nedavno preminulom akademiku, ali i o odnosu Novaka Đokovića i Jelene Genčić, dijeleći mnoge anegdote, priče iz ličnih života ljudi koje znamo sa TV ekrana.

Za kraj, Arno Gujon srpski Francuz i francuski Srbin govorio je o svom životu, o enklavama na Kosovu i Metohiji, o srpsko-franskuskom prijateljstvu, svjedočeći svojim djelima o humanosti koja ne zna za granice. Ni one geografske, ni one ljudske.

Iako je događaj trajao skoro dva sata, mnogi su stekli utisak da je ovo druženje bilo prekratko. A svi su iz amfiteatra Ekonomskog fakulteta otišli bogatiji za trenutke za pamćenje.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img