spot_img
spot_img

Вања Грбић боравио у посјети Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић данас је у Градској вијећници у Брчком разговарао са одбојкашем и чланом „Куће славних” Владимиром Вањом Грбићем о регионалном пројекту који би од септембра требао да буде реализован у Брчком, а који је један од једанаест пројеката у десет земаља којима ће се бавити фондација прослављеног одбојкаша.

Градоначелник Милић је истакао да је овај сусрет прилика да се Брчко поново промовише као град одбојке и додао да се кроз разговор са Вањом Грбићем упознао са плановима у вези са поменутим пројектом који промовише спорт, али и заједничке вриједности.

„Вања је човјек који жели да пренесе неке веома важне поруке нашој дјеци и да кроз спорт промовишемо заједничке вриједности. Причали смо о могућностима сарадње у наредном периоду, јер Грбић је на путу да имплементира један важан регионални пројекат у који би био укључен и дистрикт, а ријеч је о спортској едукацији најмлађих категорија од 9 до 18 година. Одржавала би се школа спорта и школа учења дјеце основним вриједностима. Пројекат од локалних заједница изискује једино спортску инфраструктуру, тј. дворане у којима би се одржавали тренинзи и сл.”, казао је Милић.

На подручју БиХ пројекат ће се спроводити, осим у Брчком и у Оџаку, Обудовцу, Пелагићеву и Сребренику, а учешће за дјецу биће потпуно бесплатно.

Вања Грбић је истакао да се након одбојкашке каријере активно бавио радом са дјецом те да је након завршеног факултета спорта и физичког васпитања уписао докторске студије и на тај начин употпунио знање када је ријеч о методици рада са дјецом.

„Окружио сам се најбољима у региону и оним људима који могу да одговоре врло комплексним захтјевима рада са дјецом, прије свега у области ортопедије, моторике, креативности и инвентивности те психосоцијалном фактору који нам недостаје јер су

родитељи окренути много више проблемима које имају. С обзиром да сам одрастао у сасвим другачијим условима пробудила ми се жеља да кроз спорт, који сматрам највећим амбасадором и најбољом одскочном даском за размјену на свим могућим нивоима, промовишем здравље, превенцију али прије свега социјалну сарадњу“, објаснио је Грбић.

Он је додао да ће дјеца која буду учесници пројекта бити у потпуности опремљена од патика, мајица, тренерки, дресова, капа, качкета, флашица и аутобуса, а њихово је да раде и уживају у програму.

„Ми ћемо их пратити и на свака три мјесеца радићемо моторику, тако да ћемо кроз акционо истраживање моћи пратити здраво одрастање наше дјеце. Осим спортског дијела, циљ нам је да дјеци помогнемо да немају мржњу, предрасуде, нити да гледају разлике, већ да на заједнички и најбољи могући начин, упознавајући једне друге, граде једну много бољу и свјетлију будућност“, додао је Грбић.

Поред стотину дјеце у програм ће бити укључено и двадесеторо дјеце са интелектуалном ометеношћу, с обзиром да је Вања Грбић глобални амбасадор специјалне олимпијаде.

Састанку у Градској вијећници присуствовала је и Дијана Васић, бивша одбојкашица и предсједница Одбојкашке академије „Дијана Васић“.

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img