spot_img
spot_img

Уз чика Ршума: У Брчком одржана Породична шетња

spot_img
spot_img

Поводом Свјетског дана породице, Конзервативни клуб Брчко синоћ је у сарадњи са обдаништима из нашег града организовао шетњу поноса од градске Вијећнице до Блатуше, која се завршила концертом дјечијег хора „Свети Ђорђе“ из Бијељине и наступом прослављеног српског писца Љубивоја Ршумовића.

Ршумовић је овим поводом рекао да је породица гнијездо и окупљалиште свих чланова која треба да представља вјечно весеље и мјесто гдје се требају заборавити сви проблеми.

„Дјеца имају своје животе и треба их пустити да живе. Ми смо се својевремено отуђивали и ја сам кад сам био мали играо се са другарима. Дјеца су и данас радознала и у напору су да објасне свијет око себе и покажу нешто што знају“, рекао је Ршумовић и подсјетио да дјеца и даље читају и имају ту навику.

Он каже да у јавности важи као писац за дјецу али од 102 дјела која има из себе, пола књижевног опуса је написано за одрасле и писци се не мјере по томе како их препознају него коме и шта пишу, навео је Ршумовић.

Он је и као осамдесетчетворогодишњак и даље активан у писању и најавио је ново дјело под називом „Презиме живота“ у којима је сажето дванаест разговора са његовим колегама писцима.

У име организатора Мирослав Ковачевић је нагласио да је ова манифестација поклон граду на понос, а породицама у част и најавио сличне догађаје и убудуће.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img