spot_img
spot_img

Уводи се ванредни стручни надзор у здравству Брчко дистрикта

spot_img
spot_img

Одјељење за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта од почетка мандата – јануар 2021. године, од стране грађана запримио је два захтјева за ванредни стручни надзор у ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“.

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге Сеад Шадић рекао је да се први ванредни надзор, који је затражен од стране грађана односи на Одјељење за гинекологију и акушерство за који је већ донешена одлука и добијени приједлози за стручњаке који ће обавити стручни надзор.

„Други захтјев грађана за ванредни стручни надзор односи се на Одјељење хирургије, одсјек ортопедија“, казао је Шадић.

Он је појаснио да је на Одјељењу гинекологије дио пацијената незадовољан по питању пружања дијагностике одређених стања пацијената који се дешавао и имао одређене посљедице према пацијентима, док је на хирургији ријеч о реализацији оперативних захвата, постоперативних лијечења и опоравка пацијената.

Шадић је напоменуо да се ванредни стручни надзор реализује на начин да шеф Одјељења именује стручњаке за обављање ванредног стручног надзора.

Он је истакнуо да пацијенти, такође, имају право заштите својих права на начин да могу обавијестити здравственог инспектора који је у обавези да обавља надзор над радом одређене установе или евентуално приватне праксе.

„Ово све радимо с циљем како бисмо учинили што транспарентнијим рад болничких одјељења и самог Одјељења за здравство и остале услуге, а све скупа у вези са Законом о здравственој заштити који омогућава грађанима да могу поднијети захтјев ресорном Одјељењу, исказати своје незадовољство према одређеним процедурама или поступцима, како би се цијели овај процес унаприједио“, закључио је Шадић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img