Uticaj koronavirusa na privredu Distrikta

U zgradi Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević danas je održao sastanak sa predstavnicima Privredne komore Brčko distrikta BiH, predstavnicima Udruženja poslodavaca i nekoliko privrednika iz Distrikta u vezi sa uticajem virusa korona na privredu Brčko distrikta BiH.

Na sastanku je analizirana trenutna situacija u privredi i dogovoreno da Privredna komora i Udruženje poslodavaca u narednom periodu preduzmu sve mjere kako njihovo poslovanje ne bi trpjelo zbog pojave virusa korona. Gudeljević je kazao da je na sastanku zaključeno da se i na ovom polju zajednički prati stanje kako bi se napravila procjena i u budućnosti predložile određene mjere Vladi, koja bi pomogla u smanjenju posljedica ovog problema.

„Dogovorili smo se i da se uredno prikupljaju podaci o štetama koje će privreda pretrpjeti u narednom periodu, a to se odnosi prije svega na one firme koje rade sa zemljama u kojima je virus korona najaktuelniji ali i sa drugim zemljama. Da štete trpe, to je već izvjesno i znamo da su odgođena sva putovanja kada su u pitanju ekskurzije. Na udaru su firme koje organizuju putovanja van BiH, ali isto tako su u problemima i firme koje svoju robu šalju u druge zemlje i koje zavise od repromaterijala koji dolazi iz inostranstva“, kazao je Gudeljević.

Predsjednica Privredne komore Brčko distrikta BiH Sanela Hadžajlić kazala je nakon sastanka da već postoje problemi u privredi koji su u začetku, ali da zbog toga ne treba da se stvara panika.

„Ne treba stvarati paniku, ali treba aktivno djelovati kako bismo doveli do toga da privreda što manje trpi zbog virusa korona. Mi smo tu da obavijestimo sve naše, članove Privredne komore, Udruženje poslodavaca i sve asocijacije u vezi sa problemima koji mogu da nastupe, a sve s ciljem sprečavanja širenja virusa.

Potrebno je da se vrši kontrola vozila i svega što dolazi u preduzeće kako se ne bi desilo da se na taj način virus korona proširi. Svako treba da se u svom preduzeću organizuje na način da spriječi unošenje ovog virusa u preduzeće“, kazala je Hadžajlić.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime