spot_img
spot_img

Usvojen rebalans budžeta: 40 miliona za subvencije za struju, afričku kugu, povećanje plata…

spot_img
spot_img

Skupština Brčko distrikta BiH na 15. vanrednoj sjednici nije podržala inicijativu sedam bošnjačkih poslanika da se Zijad Nišić razriješi dužnosti gradonačelnika.

Protiv ove inicijative bilo je pet poslanika, šesnaest ih je bilo uzdržano, dok je za smjenu aktuelnog gradonačelnika glasalo osam poslanika.

Po okončanju 15. vanredne sjednice održana je 49. redovna sjednica na kojoj su poslanici usvojili Predlog rebalansa budžeta Distrikta u iznosu od 40 576 539,85 KM čime je ukupan budžet Distrikta za 2023. godinu povećan na 322 930 300,64 KM.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da su rebalansom obezbijeđena sredstva za realizaciju niza infrastrukturnih projekata, te povećanje plata zaposlenim u javnom sektoru. On je napomenuo da je to dio obaveza preuzetih u dogovoru sa Sindikatom Distrikta u vezi s povećanjem plata zaposlenih u javnoj upravi.

„Obezbijeđena su sredstva za jednokratnu novčanu pomoć zaposlenima u javnoj upravi čija plata je manja od 1.200 KM“, rekao je predsjednik Milić.

Predsjedavajući skupštinske Komisije za budžet Srđan Blažić rekao je da je rebalans usvojen uz četiri amandmana Komisije u kojima su sadržani zahtjevi građana te da su sredstva u rebalansu obezbijeđena preraspodjelom postojećeg novca u budžetu Distrikta za 2023. godinu.

On je dodao da su rebalansom obezbijeđena dva i po miliona KM za naknadu štete stočarima nastale usljed afričke kuge svinja, 100 000 KM za potrebe udruženja

penzionera, kao i sredstva za subvenciju troškova električne energije, subvenciju Razvojno-garantnom fondu i za podsticaje u poljoprivredi.

Na 49. redovnom zasjedanju poslanici su usvojili dvanaest odluka o utvrđivanju javnog interesa radi realizacije kapitalnih projekata.

Na ovom redovnom zasjedanju zakletvu je položila novoimenovani revizor za finansijsku reviziju u Distriktu Vedrana Ostojić.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img