spot_img
spot_img

Усвојен Програм субвенционисања дијела камата за куповину прве непокретности

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта БиХ на данашњем наставку прве редовне сједнице усвојила је Приједлог одлуке о усвајању Програма субвенционисања дијела камата за куповину прве непокретности за рјешавање стамбеног проблема на територији Брчко дистрикта БиХ.

Право на коришћење субвенције камата имају физичка лица која имају пребивалиште на територији Брчко дистрикта БиХ и која су кредит користила за куповину прве непокретности за рјешавање стамбеног проблема на територији Брчко дистрикта БиХ.

Максимални износ кредита за који ће се субвенционисати дио камата је 100.000 КМ, а максимални рок отплате кредита по коме се субвенционишу камате је до 25 година.

На данашњој сједници Влада је усвојила и Приједлог закључка о давању сагласности на нацрт одлуке о усвајању Стратегије управљања нуспроизводима животињског поријекла и животињским отпадом у БиХ, Приједлог одлуке о именовању чланова преговарачког тима са Европском банком за обнову и развој и Приједлог закључка којим се даје сагласност на Нацрт споразума између Владе НР Кине и Савјета министара БиХ о сарадњи у области науке и технологије.

Влада је примила к знању и Извјештај о раду Инспектората за период јули–септембар 2020. године као и Информацију о стицању уз накнаду непокретности означених као парцеле број: 1296/2, 943/3, 936/5, 918/4, 911/2, 900/8, 884/3, 898/3 и 989/4 све у КО Вучиловац.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img