Usvojen pravilnik o podsticajima u poljoprivredi

Vlada Brčko distrikta BiH iscrpila je danas dnevni red 76. vanredne sjednice na kojoj je usvojila Pravilnik o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2019. godinu.

Zoran Gajić, šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu rekao je da je ovaj pravilnik u odnosu na prošlogodišnji izmjenjen u dijelu koji se odnosi na uvođenje podsticanja izgradnje ribnjaka ali i proizvodnje ribe.

- Reklama -

“Novina je i da podstičemo kapitalne investicije poljoprivredne mehanizacije kao i objekte za mljekarstvo. U ovom pravilniku nema većih finansijskih promjena u pogledu podsticanja određenih kategorija ili određene proizvodnje. Novine su napravljene kada je riječ o korištenju poljoprivrednog zemljišta u zakup koje je u vlasništvu Brčko distrikta. Prema usvojenom pravilniku svi oni koji učestvuju na licitaciji i koji budu izabrani kao najbolji ponuđači, a ne zaključe ugovor nemaju pravo na podsticaj“, rekao je Gajić.

Na vanrednom zasijedanju usvojeni su i zaključci o davanju saglasnosti na nacrte odluka o izmjeni organizacionih planova Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, Kancelarije za upravljanje javnom imovinom, Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinacije aktivnosti na suzbijanju korupcije i Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Usvojen je i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Odluku o raspodjeli neraspoređene neto dobiti JP „Putevi Brčko“ DOO Brčko distrikt BiH iz 2018. godine.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime