spot_img
spot_img

Усвојен буџет Брчко дистрикта за 2023. годину

spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта усвојила је данас на 11. ванредној сједници буџет Дистрикта за 2023. годину у износу од 282,3 милиона КМ.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да је и ове године на вријеме усвојен буџет за наредну годину, чиме су створене претпоставке за његову реализацију већ од првих радних дана 2023. године.

Милић је истакао да ће се радити на изналажењу рјешења за финансирање спортских клубова јер средства која су добили за рад у 2022. нису гарант за њихову финансијску стабилност у наредној години, као и за помоћ грађанима у смањењу трошкова електричне енергије чије повећање се очекује од фебруара 2023. године.

„Током расправе о амандманима било је и предлога за повећање буџетских прихода којима би се покрио повећан расход за цијене енергената. С обзиром да Закон о буџету не превиђа могућност повећања приходовне стране у току амандманског дјеловања, то је остављено за расправу о ребалансу буџета који ће бити у марту или у априлу наредне године“, појаснио је предсједник Милић.

Градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић истакао је да је ово друга година заредом да се буџет Дистрикта усваја у законом прописаном року, да је 37 000 000 КМ издвојено за капиталне пројекте, те да постоји континуитет у финансирању свих социјалних програма.

„Влада ће крајем фебруара правити процјене да ли треба осмислити додатне програме помоћи најугроженијим категоријама становништва. У овом тренутку то није могуће радити док не видимо колику ће цијену електричне енергије Брчко дистрикт уговорити и какве су финансијске могућности Дистрикта у смислу примарног суфицита који ће се остварити када се оконча ова фискална година“, рекао је градоначелник Кадрић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img