spot_img
spot_img

Успјешно завршен седмодневни Jazzwa фест

spot_img
spot_img
spot_img

Представљањем сталне поставке слика у част Славка Медунића, синоћ је у Занатском центру у Брчком затворен седмодневни фестивал умјетности назван Jazzwa фест.

„Фестивал је по посјећености и заинтересованости наших суграђана премашио сва наша очекивања. Поред великог броја публике, добили смо и велики број будућих сарадника. Млади људи су престали да вјерују јавним институцијама али и невладином сектору. Траже неко скровиште, за културу, за своје идеје, рад и стварање. Ми их настављамо окупљати овде и ангажовати се заједно с њима за реализацију наших заједничких идеја“ казала је Алмедина Цифрић, умјетнички директор Jazzwa феста и водитељ Атељеа 6 у Брчком.

Седмодневни фестивал посјетило је око четири стотине наших суграђана а умјетничким стваралаштвом поред Брчака, представили су се и умјетници из Бања Луке, Тузле и Сарајева.

„Поносни смо на чињеницу да је свака фестивалска активност била испраћена од стране младих и дјеце са којима ћемо, надам се, наредне године организовати други фестивал на далеко вишем нивоу у и различитим дестинацијама у нашем граду. Овогодишњи фестивал као пилот пројекат, показао се одлично и у том смјеру крећемо већ сада планирати активности за наредни, истакао је Жељко Лазаревић организатор фестивала.

Подршку овогодишњем првом Јаззwа фест-у поред ЕУ инфо центра пружили су и волонтери, односно учесници фестивала као и локални Радио Брчко, Посавина ТВ, Федерална телевизија те бројни портали и медијски радници у Брчком.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img