Uspješno predstavljanje “Luke” Brčko na sajmu privrede u Mostaru - nula49.com
spot_img
spot_img

Uspješno predstavljanje “Luke” Brčko na sajmu privrede u Mostaru

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Na nedavno završenom 25. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru JP „Luka“ Brčko predstavilo je privrednicima iz BiH i regiona proširene poslovne kapacitete i potencijal nove lučke dizalice nosivosti 27 tona.

Direktor „Luke“ Perica Josić rekao je da su tokom sajma održali nekoliko važnih sastanaka sa poslovnim partnerima iz BiH i izdvojio sastanke sa preduzećima „Aluminij“ i „Lager“ koji bi u skorije vrijeme trebali konkretizovati prve saradnje.

„Svake godine učestvujemo na ovom sajmu i predstavljanje „Luke“ ove godine bilo je najuspješnije do sada, jer smo predstavili novu opremu i kapacitete za bolje poslovanje,“ rekao je Josić i dodao da je ovo preduzeće još više otvorilo vrata privrednicima i da će ubuduće biti pokretač privrednog razvoja BiH.

On kaže da će sa novim i većim kapacitetima „Luka“ Brčko biti nezaobilazna tačka u logističkim pravcima u BiH i regionu i da su interes za ovo preduzeće pokazali i pojedini investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te da se konkretizacija očekuje uskoro.

Josić je za kraj ovog mjeseca najavio dolazak jedne barže i pretovar petrol-koksa te stavljanje nove lučke dizalice u upotrebu. On je potvrdio da je blizu završetak glavnog projekta koji se tiče nove solarne elektrane snage jedan (MWh) i da se realizacije tog projekta po dobijanju građevinske dozvole očekuje jako brzo.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img