spot_img
spot_img

Успјешно одржана четврта планинска трка “Мајевица трејл”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тркачко рекреативни клуб “Мајевица” јуче је организовао четврту по реду спортску трку под називом „Мајевица трејл“. Такмичење се одржало код Планинарског дома „Свети Бернард“ уз присуство великог броја гостију.

Такмичари су могли одабрати једну од три понуђене стазе, а сам концепт је осмишљен тако да сви који су учестовали могли су изабрати себи најприхватљивију етапу трке. На догађају је учествовало 78 такмичара, а учесници су могли бирати између три стазе по дужини од 6, 10 или 24 километра.

Поред великог броја гостију и такмичара из сусједних земаља, ове године трка је попримила и много веће размјере када је у питању разноликост, култура и спортски дух јер је у трци учестовала и дјевојка из Аргентине.

Због великог броја гостију и учесника из других држава, трка “Мајевица трејл” поред спортског догађаја све више постаје и туристичка атракција.

“Циљ ове спортске манифестације је и промоција здравог начина живота, природних и туристичких потенцијала планине Мајевица, која је туристички потенцијал коме се требамо посветити много више”, истиче Жељко Новаковић, организатор трке.

Иако временски услови нису испуњавали критеријуме за трку јер су стазе биле влажне и блатњаве из тркачко рекреативног клуба „Мајевица“ кажу да није било физичких повреда учесника, те да није било потребе за интервенцијама Одјељења за јавну безбједност.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img