spot_img
spot_img

Ускоро у Брчком: Школа за труднице “Беба више”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

За будуће маме и тате, из УГ “Беба више” са задовољством најављују Школу за труднице – Беба више, коју ће у нашем граду водити Ана Тиквеша, дипломирана медицинска сестра и лиценцирани едукатор за психо-физичку припрему трудница.

Ана већ трећу годину за редом води школу “Мама М” у Бијељини а захваљући спонзорима “Поликлиника Пајић”, “ЕМТ Електро”, ординација “Шмитран Дентал”, д.о.о “Weld Mag” те Балкан Пабу и Coffee Shop ускоро почиње са радом и у Брчком. Школа ће за све бити потпуно бесплатна.

“Будуће мајке ће имати прилику да науче како да се најбоље припреме за порођај и како да без страха оду на порођај. Оне ће у школи бити припремљене и за прве кораке материнства, научиће како да доје, као и шта да раде кад се појаве проблеми због дојења. У школи је предвиђена и обука за будуће тате, који ће сазнати како да помогну својим супругама и како да његују новог члана породице. Циљ нам је да се уз помоћ пруженог знања и вјештина, родитељи ослободе несигурности и страха ‘од непознатог“, истиче Тиквеша.

Припрема трудница подразумијева кондициону припрему, вјежбе релаксације, вјежбе дисања и теоријски дио, кроз који ће полазници да се информишу о трудноћи, порођају, дојењу, развоју и њези бебе.

“Оваква припрема трудница препоручује се од 24. све до 39. недјеље трудноће. У нашој школици радионице ће се одржавати два пута седмично. За жене које су у деветом мјесецу трудноће, препоручује се обука три пута седмично јер се тада уводе вјежбе напињања, односно вјежбе које су битне за сам порођај. У оквиру радионице, на сваких петнаест дана, организоваће се и предавања у сарадњи са гинекологом, педијатром, неонатологом”, наводи Ана.

Више информација о првом часу који је планиран у другој половини марта као и самом мјесту на коме ће се радионице одржавати из “Бебе више” најављују ускоро. За све информације и пријаве посјетите њихову фејсбук страницу или контактирајте ово удружење путем телефона 065/303-483 у периоду од 10 до 14 часова сваким радним даном.

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img