Uskoro u Brčkom: Škola za trudnice “Beba više”

Za buduće mame i tate, iz UG “Beba više” sa zadovoljstvom najavljuju Školu za trudnice – Beba više, koju će u našem gradu voditi Ana Tikveša, diplomirana medicinska sestra i licencirani edukator za psiho-fizičku pripremu trudnica.

Ana već treću godinu za redom vodi školu “Mama M” u Bijeljini a zahvaljući sponzorima “Poliklinika Pajić”, “EMT Elektro”, ordinacija “Šmitran Dental”, d.o.o “Weld Mag” te Balkan Pabu i Coffee Shop uskoro počinje sa radom i u Brčkom. Škola će za sve biti potpuno besplatna.

“Buduće majke će imati priliku da nauče kako da se najbolje pripreme za porođaj i kako da bez straha odu na porođaj. One će u školi biti pripremljene i za prve korake materinstva, naučiće kako da doje, kao i šta da rade kad se pojave problemi zbog dojenja. U školi je predviđena i obuka za buduće tate, koji će saznati kako da pomognu svojim suprugama i kako da njeguju novog člana porodice. Cilj nam je da se uz pomoć pruženog znanja i vještina, roditelji oslobode nesigurnosti i straha ‘od nepoznatog“, ističe Tikveša.

- Reklama -

Priprema trudnica podrazumijeva kondicionu pripremu, vježbe relaksacije, vježbe disanja i teorijski dio, kroz koji će polaznici da se informišu o trudnoći, porođaju, dojenju, razvoju i njezi bebe.

“Ovakva priprema trudnica preporučuje se od 24. sve do 39. nedjelje trudnoće. U našoj školici radionice će se održavati dva puta sedmično. Za žene koje su u devetom mjesecu trudnoće, preporučuje se obuka tri puta sedmično jer se tada uvode vježbe napinjanja, odnosno vježbe koje su bitne za sam porođaj. U okviru radionice, na svakih petnaest dana, organizovaće se i predavanja u saradnji sa ginekologom, pedijatrom, neonatologom”, navodi Ana.

Više informacija o prvom času koji je planiran u drugoj polovini marta kao i samom mjestu na kome će se radionice održavati iz “Bebe više” najavljuju uskoro. Za sve informacije i prijave posjetite njihovu fejsbuk stranicu ili kontaktirajte ovo udruženje putem telefona 065/303-483 u periodu od 10 do 14 časova svakim radnim danom.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime