Uskoro rješenje pitanja vodosnabdijevaja u MZ Brka

Odjeljenje za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta intenzivno rješava pitanje trajnog i kvalitetnog snabdijevanja pitkom vodom Mjesne zajednice Brka.

Radovi na rješavanju ovoga pitanja službeno su započeli 28. juna, a rok za njiov završetak je 120 radnih dana.

- Reklama -

Šef resornog odjela Majazudin Vehabović ističe kako su za sada izvođači uradili veći dio poslova na zemljanim radovima te kako sve teče dobrom dinamikom.

„Cijevi su skoro u cijelosti položene i sada se radi intenzivno na prepupnoj stanici. Pokrenuta je nabava tri pumpe od 5,5 kW koje će služiti za prepumpavanje vode. Očekujemo isporuku tih pumpi kroz 20 dana pa da probamo izvesti puštanje projekta u probni rad“, kazao je Vehabović.

Prema njegovim riječima, probni rad bi trebao trajati 10 do 15 dana, nakon čega, ukoliko sve bude prema planu, MZ Brka bi trebala dobivati dovoljne količine vode.

„Očekujemo u tom vremenskom intervalu da se završi izgradnja ove prepupne stanice, građevinski radovi i to bi značilo da je projekt priveden kraju i da bi Brka trebala raspolagati dovoljnim količinama vode. Brka bi tada trebala biti spojena na gradski vodovodni sustav“, ističe Vehabović.

Za realizaciju projekta opskrbe MZ Brka pitkom vodom iz Budžeta Distrikta izdvojeno je 409.000 KM, i uskprkos činjenici da je prema ugovoru do kraja radova ostalo još 73 dana, u Odjelu za komunalne poslove vjeruju da će cjelokupni posao biti okončan znatno ranije.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime