spot_img
spot_img

Ускоро рјешење питања водоснабдијеваја у МЗ Брка

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Одјељење за комуналне послове Владе Брчко дистрикта интензивно рјешава питање трајног и квалитетног снабдијевања питком водом Мјесне заједнице Брка.

Радови на рјешавању овога питања службено су започели 28. јуна, а рок за њиов завршетак је 120 радних дана.

Шеф ресорног одјела Мајазудин Вехабовић истиче како су за сада извођачи урадили већи дио послова на земљаним радовима те како све тече добром динамиком.

„Цијеви су скоро у цијелости положене и сада се ради интензивно на препупној станици. Покренута је набава три пумпе од 5,5 кW које ће служити за препумпавање воде. Очекујемо испоруку тих пумпи кроз 20 дана па да пробамо извести пуштање пројекта у пробни рад“, казао је Вехабовић.

Према његовим ријечима, пробни рад би требао трајати 10 до 15 дана, након чега, уколико све буде према плану, МЗ Брка би требала добивати довољне количине воде.

„Очекујемо у том временском интервалу да се заврши изградња ове препупне станице, грађевински радови и то би значило да је пројект приведен крају и да би Брка требала располагати довољним количинама воде. Брка би тада требала бити спојена на градски водоводни сустав“, истиче Вехабовић.

За реализацију пројекта опскрбе МЗ Брка питком водом из Буџета Дистрикта издвојено је 409.000 КМ, и ускпркос чињеници да је према уговору до краја радова остало још 73 дана, у Одјелу за комуналне послове вјерују да ће цјелокупни посао бити окончан знатно раније.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img