Uskoro rekonstrukcija bivše samoposluge “Centar”

Nakon dugogodišnjeg sudskog spora, prostor bivše samoposluge koja se nalazi na pješačkoj zoni u centru našeg grada, početkom sljedeće godine trebao bi ući u prvu fazu rekonstrukcije.

Oko ovog prostora, proteklih desetak godina vodio se sudski spor zbog čega je prostor bio napušten.

- Reklama -

“Prostor je poprilično uništen i velika su oštećenja na zidovima od vlage koja curi kroz ravni krov. Većim dijelom instalacije nisu u funkciji, oštećeni su i podovi i zaista su potrebna ulaganja da bi se taj prostor doveo u pristojno i funkcionalno stanje“ izjavio je za Radio Brčko šef Sektora za održavanje u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom Goran Kovačević.

Prema Kovačevičevim riječima, najveći problem na tom objektu je krov. Površina krova iznosi oko 500 metara kvadratnih i u prvoj fazi projekta to bi se najprije trebalo riješiti.

Kancelarija za upravljanje javnom imovinom trenutno je u plan nabavke stavila nabavku idejnog riješenja sanacije krova. Nakon izrade idejnog rješenja poslati će se zahtjev za lokacijske uslove Odjeljenju za prostorno planiranje i imovinsko pravne odnose, a od njih zavisi u kom pravcu će se dalje krenuti, dodao je Kovačević.

Prostor stare samoposluge poprilično je velik,oko 400 metara kvadratnih i ima jako dobar potencijal, već postoje priključci  vode, struje i imalo bi smisla rekonstruisati ga i renovirati, zaključio je Kovačević.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime