spot_img
spot_img

Ускоро први самит мреже младих предузетника у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img

Преко 300 младих предузетника из Србије, Црне Горе, Хрватске и БиХ окупиће се на првом самиту мреже младих предузетника који ће се одржати у Брчком од 2. до 4. октобра, најавили су из Удружења „Lux“.

– Циљ нам је да окупимо младе предузетнике и створимо мрежу на подручју ове четири државе, да радимо на едукацији и подршци реализацији њихових иницијатива – рекао је Бењамин Нухановић, предсједник овог удружења.

Вања Шолаја, предсједник Скупштине удружења каже да ће самит бити јединствена прилика да покажу шта млади раде, чиме се баве и који су конкретни резултати остварени у протеклих годину дана откако су основановали ову мрежу.

– Остварили смо резултате у области увоза и извоза, покретања производње и запошљавања младих на домаћем тржишту. Од нове године до сада запослено је око 30 младих људи са пуним радним временом – рекао је Шолаја. Сматра да се кроз одговорајућа системска рјешења младим људима може обезбиједити мјесто у друштву и да се може утицати на смањење броја људи који одлазе са ових простора.

– Настојимо да промијенимо овај негативни ток и да покажемо како смо као млади људи отворили своје фирме и како можемо мијењати постојеће стање и то ћемо презентовати на нашем првом самиту – појаснио је Шолаја.

Александра Гајић, приватни предузетник и директор једне грађевинске фирме рекла је да је члан мреже младих предузетника јер жели да се међусобно повежу и подијеле искуства.

– Један од циљева нам је да покушамо мотивисати младе људе да не иду из своје земље, да их едукујемо и покажемо да се радом и залагањем може све постићи било гдје да се налазите у свијету, па тако и у овој земљи- рекла је Гајићева. Додала је да ће настојати подстаћи и тзв. женско предузетништво гдје још увијек постоје предрасуде да жена није способна да буде предузетник.

– Желим показати личним примјером да је то и те како могуће, поготово ако сте млади и довољно рано кренете да се едукујете и интересујете за разне сфере пословања. У том случају до 30-их или 40-их година живота способни сте за све што мислите да требате постићи у животу- поручила је Гајићева.

Први самит мреже младих предузетника „Lux“ одржава се у склопу Међународног сајма предузетништва и обрта „Bosp-Expo“ у Брчком уз подршку јавних, приватних предузећа и институција Брчко дистрикта.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img