spot_img
spot_img

Ускоро одвоз чврстог отпада из Дистрикта у Зворник

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Одјељење за комуналне прослове брчанске Владе окончало је процедуру одабира добављача дијела техничке опреме за отпочињање процеса санације односно затварања градске депоније чврстог отпада.

“Напокон, на тендер није било жалби па смо већ издали налог о набавци одабраном добављачу за камион тегљач и двије самокомпактирајуће полуприколице, укупне вриједности 550.000 марака. Паралелно с тим, покренута је и активност за набавку претоварне рампе”, рекао је шеф Одјељења за комуналне послове брчанске Владе, Зоран Булатовић.

Иначе, за очекивати је да цијели посао око одвоза отпада на депонију у Зворник почне на прољеће, што осигурава почетак прве фазе потпуног затварања тренутне гредске депоније. У одјељење је стигла и урбанистичка сагласност о могућем идејном рјешењу будућег Центра за еколошко управљање отпадом који треба да се гради на локалитету Кладје.

“Са детаљима ће, већ на наредној сједници, бити упозната Влада Дистрикта која би требала дати сагласност на исти, а потом ваља кренути и у овај посао који би, према очекивању, требао бити окончан у наредних 4-5 година, односно најкасније до 2025. године”, прецизирао је Булатовић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img