Uskoro odvoz čvrstog otpada iz Distrikta u Zvornik

Odjeljenje za komunalne proslove brčanske Vlade okončalo je proceduru odabira dobavljača dijela tehničke opreme za otpočinjanje procesa sanacije odnosno zatvaranja gradske deponije čvrstog otpada.

“Napokon, na tender nije bilo žalbi pa smo već izdali nalog o nabavci odabranom dobavljaču za kamion tegljač i dvije samokompaktirajuće poluprikolice, ukupne vrijednosti 550.000 maraka. Paralelno s tim, pokrenuta je i aktivnost za nabavku pretovarne rampe”, rekao je šef Odjeljenja za komunalne poslove brčanske Vlade, Zoran Bulatović.

- Reklama -

Inače, za očekivati je da cijeli posao oko odvoza otpada na deponiju u Zvornik počne na proljeće, što osigurava početak prve faze potpunog zatvaranja trenutne gredske deponije. U odjeljenje je stigla i urbanistička saglasnost o mogućem idejnom rješenju budućeg Centra za ekološko upravljanje otpadom koji treba da se gradi na lokalitetu Kladje.

“Sa detaljima će, već na narednoj sjednici, biti upoznata Vlada Distrikta koja bi trebala dati saglasnost na isti, a potom valja krenuti i u ovaj posao koji bi, prema očekivanju, trebao biti okončan u narednih 4-5 godina, odnosno najkasnije do 2025. godine”, precizirao je Bulatović.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime