spot_img
spot_img

Uskoro na licitaciji 13 poslovnih prostora

spot_img
spot_img

U narednih mjesec dana na licitaciji će se naći 13 trenutno praznih poslovnih prostora u vlasništvu Brčko distrikta, od kojih pet u užem gradskom jezgru, saznaje Radio Brčko od Dijane Glišić, vršioca dužnosti direktora Kancelarije za upravljanje javnom imovinom u Brčkom.

Nakon rekonstrukcije krova i dovođenja u uslovno stanje, na licitaciji bi se u narednom periodu trebao naći i poslovni prostor poznat pod nazivom  „Piramida“ koji se nalazi u samoj pješačkoj zoni.

Dijana Glišić ističe da će u nekom narednom periodu jedino ovaj posloni prostor u užem gradskom jezgru ostati prazan, dok u ostalim ili postoje ugovori o zakupu ili će biti zaključeni nakon predviđenog konkursa.

„Zbog oštećenja koja je pretrpio, on trenutno nije uslovan za izdavanje. U Budžetu Brčko distrikta za 2018. godinu predviđena su sredstva za rekonstrukciju krova na ovom objektu čime će se stvoriti uslovi za raspolaganje i ovim poslovnim prostorom“, kaže ona.

Prema njenim riječima, najviše praznih poslovnih prostora je u dijelovima grada prema naselju Kolobara, oko pijaca i Konačkom brdu.

„Tamo je najviše i neuslovnih poslovnih prostora, ali sve više praznih ostaje i poslovnih prostora koji su uređeni, a za koje zakupci podnose zahtjev za raskid ugovora jer iz nekog razloga uslovi poslovanja u tim  nisu pozitivni“, pojašnjava Glišić.

Prema pravilniku Kancelarije za upravljanje javnom imovinom, cijena metra kvadratnog poslovnog prostora u užem gradskom jezgru iznosi 15 maraka. Od zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Distrkta, u prošloj godini, ostvareno je preko 600 hiljada maraka odnosno za 100 hiljada maraka više od planiranog iznosa.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img