Uskoro izmjene Zakona o komunalnim djelatnostima

Prema informacijama iz Javnog preduzeća „Putevi“ Brčko distrikta BiH uskoro se očekuju izmjene Zakona o komunalnim djelatnostima, kako bi se Parking servisu omogućilo sankcionisanje neplaćanja parkinga.

Mato Itrić, zamjenik direktora ovog preduzeća, istakao je za Radio Brčko da je, nakon što je sud ovom preduzeću u novembru prošle godine osporio blokadu vozila i doplatnu kartu kada je u pitanju parkiranje na području Distrikta, zabilježen porast broja građana koji ne plaćaju korištenje parking prostora.

- Reklama -

“Svi korisnici su dužni da plate parking, a oni koji to ne urade moraju platiti dnevnu kartu od četiri marke. Ukoliko i to ne urade protiv njih će biti pokrenut sudski spor. A u izmjenama zakona, između ostalog, predložili smo da cijena dnevne karte bude znatno viša nego sada, dok se ostale cijene parkinga neće mijenjati”, istakao je Itrić.

Itrić je dodao i da bi uskoro novoizgrađeni most u Krepšiću trebao biti pušten u promet.

“S naše strane je sve završeno sa 12. decembrom prošle godine, kada smo u Vladu predali zahtjev za tehnički prijem mosta i izdavanje upotrebne dozvole. Prema nezvaničnim informacijama dobijenim u usmenom razgovoru, u narednim danima trebala bi da se izda upotrebna dozvola i da se most zvanično pusti u promet”, naglasio je Itrić.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime