spot_img
spot_img

Ускоро изградња силазне рампе за пловна возила на Сави

spot_img
spot_img

Одјељење за пољопривреду, шумарство и водопривреду потписало је уговор са инвеститором за извођење радова на уређењу дијела обале ријеке Саве, односно изградње силазне рампе за пловна возила. Радови на изградњи силазне рампе очекују се у наредних мјесец дана.

“Вриједност радова износи око 77.000 КМ, а с обзиром да се радови требају изводити на обалном дијелу, изградња спуста за пловила креће чим водостај ријеке Саве буде повољнији за извођење радова”, рекао је Зијад Бикић, шеф Одсјека за водопривреду.

Према његовим ријечима, силазна рампа за пловна возила треба да буде изграђена најдаље до седмог мјесеца ове године те додао да су због кишних падавина каснили са радовима и да су они пролонгирани за љетни период ове године.

“Ради се о значајном пројекту којим ће се ријешити досадашњи проблем свих власника пловних возила јер до сада нису нису имали обезбијеђен спуст за њихова пловила. Надамо се да се немили догађај као што се десио прошле седмице када се утопио наш суграђанин приликом спуштања пловила неће поновити када се изгради овај објекат”, додао је Бикић.

Из Наутичког клуба Брчко кажу да су још 2020. године уз помоћ Владе и Скупштине Брчко дистрикта БиХ урадили идејни пројекат којим би наш град добио квалитетно мјесто, односно мјесто за спуштање пловних возила у ријеку Саву.

“Надамо се да ће радови на изградњи силазне рампе почети у наредних мјесец дана с обзиром да ће временски услови бити оптимални те да ће наши суграђани коначно добити квалитетан објекат који је обезбијеђен и испуњава све потребне сегменте за спуштање пловних возила у ријеку Саву”, истакла је Рејзовић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img