Uskoro četiri nova sanitetska vozila za “Zdravstveni centar”

Četiri nova vozila za potrebe JZU “Zdravstveni centar” Brčko, biće kupljena najkasnije do nove godine, potvrđeno je Hit televiziji iz Odjeljenja za zdravstvo Vlade Brčko distrikta.

Uskoro će biti raspisan tender za nabavku četiti vozila, te će ona JZU biti na raspolaganju najdalje do kraja ove godine. Nakon toga, biće naručena još dva, što je ukupno šest novih vozila.

- Reklama -

Iz JZU kažu, da su veoma srećni zbog te činjenice, međutim, sam nedostatak vozila ne predstavlja najveći problem ovog instituciji, a upravo njihova nabavka povlači neke nove probleme.

“Veliki problem predstavlja nedostatak ljudi koji opslužuju to vozilo. Ne radi se tu samo o vozaču, nego i o dva tehničara i ljekaru” zamjenik direktora JZU “Zdravstveni centar” Brčko Borislav Đulabić.

Na četiri nova vozila to je 16 ljudi, kaže Đulabić.

To bi značilo nova zapošljavanja, a nova zapošljavanja nove izdatke. Ali ipak, kupovina vozila svakako znači i početak rješavanja tog problema, s obzirom da hitna služba na teren izlazi 7 putna dnevno, a trenutno vozilo je za četiri godine rada prešlo 120km.

Rukovodstvo JZU će nastojati da nastavi započetim putem, pa tako riješi i ostale probleme, koji se tiču popunjavanja radnih mjesta.

 

 

 

(rtvhit.com/brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime