Uručene zahvalnice volonterima godine

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH Srđan Blažić dodijelio je danas u Gradskoj vijećnici plakete volonterima godine Asmiru Husiću i Ani Zrnić, koje je izabrao „Resursni centar“ Brčko distrikta BiH.

Učenica Poljoprivredne i medicinske škole Ana Zrnić zahvalila se u svoje ime, u ime svoje škole i svih volontera grada na dodijeljenoj plaketi. „Smatram da kroz ovakav vid društveno-korisnog rada možemo podstaknuti mlade u našem gradu da se bore za svoju budućnost. Kroz školu sam angažovana kao volonter, a aktivno sam učestvovala u projektu karijernog savjetovanja gdje sam pohađala edukacije u vezi sa daljim školovanjem i zaposlenjem nakon srednje škole. Nešto sam novo naučila, sebe sam izgradila i to mi je donijelo nove ideje za moj budući život“, istakla je Ana.

- Reklama -

Asmir Husić, dobitnik plakete, član je nevladine organizacije „Romi na djelu“ te Savjetodavne grupe mladih BiH.

„Čast je primiti ovakvu nagradu koja vrednuje sav posao koji smo uradili u toku godine. Kroz volonterizam nadograđujemo sebe. Moja satisfakcija, pored pomaganja zajednici, jeste to što pratim svoj rast. Počeo sam da volontiram prije četiri godine i za to vreme stekao sam mnogo iskustva i znanja koje je neprocjenjivo. Djelujem kroz međunarodne organizacije, pišem projekte koji služe za dobrobit zajednice te radim sa zajednicom kako bi se pronašao konkretan problem i rješenje za njega“, dodao je Husić.

Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i adminitrativne poslove, naglasio je da je zadovoljstvo biti u društvu mladih ljudi koji su dali doprinos razvoju društvene zajednice.

„Mi smo prije nekoliko mjeseci usvojili Zakon o volontiranju i kroz zakonsku normu uredili ovu oblast. Na taj način volonter je prepoznat kao pojedinac koji svojim znanjima i vještinama može dati doprinos našoj lokalnoj zajednici. Usvojili smo i Zakon o mladima i formirali Savjet mladih. Idemo i na izradu strategije o mladima,

a usvojili smo i niz dokumenata kao što je sporazum o saradnji vlade i nevladinih organizacija“, dodao je Blažić.

Glavni koordinator Vlade Sead Šadić dodijelio je zahvalnicu volonteru Salihu Ibrahimbegoviću.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime