spot_img

Уручене захвалнице волонтерима године

Published:

- Advertisement -

Шеф Одјељења за стручне и административне послове у Влади Брчко дистрикта БиХ Срђан Блажић додијелио је данас у Градској вијећници плакете волонтерима године Асмиру Хусићу и Ани Зрнић, које је изабрао „Ресурсни центар“ Брчко дистрикта БиХ.

Ученица Пољопривредне и медицинске школе Ана Зрнић захвалила се у своје име, у име своје школе и свих волонтера града на додијељеној плакети. „Сматрам да кроз овакав вид друштвено-корисног рада можемо подстакнути младе у нашем граду да се боре за своју будућност. Кроз школу сам ангажована као волонтер, а активно сам учествовала у пројекту каријерног савјетовања гдје сам похађала едукације у вези са даљим школовањем и запослењем након средње школе. Нешто сам ново научила, себе сам изградила и то ми је донијело нове идеје за мој будући живот“, истакла је Ана.

Асмир Хусић, добитник плакете, члан је невладине организације „Роми на дјелу“ те Савјетодавне групе младих БиХ.

„Част је примити овакву награду која вреднује сав посао који смо урадили у току године. Кроз волонтеризам надограђујемо себе. Моја сатисфакција, поред помагања заједници, јесте то што пратим свој раст. Почео сам да волонтирам прије четири године и за то време стекао сам много искуства и знања које је непроцјењиво. Дјелујем кроз међународне организације, пишем пројекте који служе за добробит заједнице те радим са заједницом како би се пронашао конкретан проблем и рјешење за њега“, додао је Хусић.

Срђан Блажић, шеф Одјељења за стручне и админитративне послове, нагласио је да је задовољство бити у друштву младих људи који су дали допринос развоју друштвене заједнице.

„Ми смо прије неколико мјесеци усвојили Закон о волонтирању и кроз законску норму уредили ову област. На тај начин волонтер је препознат као појединац који својим знањима и вјештинама може дати допринос нашој локалној заједници. Усвојили смо и Закон о младима и формирали Савјет младих. Идемо и на израду стратегије о младима,

а усвојили смо и низ докумената као што је споразум о сарадњи владе и невладиних организација“, додао је Блажић.

Главни координатор Владе Сеад Шадић додијелио је захвалницу волонтеру Салиху Ибрахимбеговићу.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img