spot_img
spot_img

Уручена спортска одбојкашка опрема за 15 основних школа у Дистрикту

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Шефица Пододјељења за предшколско и основно образовање Владе Брчко дистрикта БиХ Мара Маткић данас је у спортској сали Гимназије у Брчком, у оквиру пројекта „Играј одбојку, расти са њом“, у организацији Одбојкашког савеза БиХ и под покровитељством Европске одбојкашке конфедерације свечано уручила одбојкашку опрему за петнаест основних школа на подручју Брчко дистрикта БиХ.

Мара Маткић је казала да је Брчко дистрикт БиХ у пројекту препознат као град спорта, а нарочито, како је нагласила, град одбојке.

„Мислим да су Брчко препознали као град спорта, нарочито када је у питању одбојка. Дистрикт има инфраструктуру која може да подржи једну лигу одбојке и све наше школе имају спортске сале у којим се могу играти лиге одбојке. Такође, мислим да је још један разлог за то то што су наше ученице из Прве основне прошле године побиједиле на првенству Западног Балкана у одбојци. То је за нас вјетар у леђа како би се одбојка на широка врата увела у школе. Ми данас први пут званично почињемо са лигом школске одбојке у основним школама“, казала је госпођа Маткић.

Милутин Поповић, потпредсједник Одбојкашког савеза БиХ, казао је да је циљ пројекта да се популарише одбојка и приближи младима како би се такмичили и дружили.

„Европска одбојкашка конфедерација је обезбиједила спортску опрему – по 10 лопти и мреже за основне школе које су укључене у пројекат. Такође, Одбојкашки савез БиХ је у оквиру промоције пројекта обезбиједио мајице како би се обиљежило такмичење у које је укључено петнаест основних школа на подручју дистрикта. Пројекат обухвата 80 основних школа и циљ је да се популарише одбојка како би се овај спорт приближио младима, да би се такмичили и дружили“, казао је Поповић.

Партнери пројекта у дистрикту су Влада Брчко дистрикта БиХ, ЖОК „Бимал – Јединство“, ОК „Младост“ и ОК „Јединство“ Брчко.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img