Uručena sportska odbojkaška oprema za 15 osnovnih škola u Distriktu

Šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Mara Matkić danas je u sportskoj sali Gimnazije u Brčkom, u okviru projekta „Igraj odbojku, rasti sa njom“, u organizaciji Odbojkaškog saveza BiH i pod pokroviteljstvom Evropske odbojkaške konfederacije svečano uručila odbojkašku opremu za petnaest osnovnih škola na području Brčko distrikta BiH.

Mara Matkić je kazala da je Brčko distrikt BiH u projektu prepoznat kao grad sporta, a naročito, kako je naglasila, grad odbojke.

- Reklama -

„Mislim da su Brčko prepoznali kao grad sporta, naročito kada je u pitanju odbojka. Distrikt ima infrastrukturu koja može da podrži jednu ligu odbojke i sve naše škole imaju sportske sale u kojim se mogu igrati lige odbojke. Takođe, mislim da je još jedan razlog za to to što su naše učenice iz Prve osnovne prošle godine pobijedile na prvenstvu Zapadnog Balkana u odbojci. To je za nas vjetar u leđa kako bi se odbojka na široka vrata uvela u škole. Mi danas prvi put zvanično počinjemo sa ligom školske odbojke u osnovnim školama“, kazala je gospođa Matkić.

Milutin Popović, potpredsjednik Odbojkaškog saveza BiH, kazao je da je cilj projekta da se populariše odbojka i približi mladima kako bi se takmičili i družili.

„Evropska odbojkaška konfederacija je obezbijedila sportsku opremu – po 10 lopti i mreže za osnovne škole koje su uključene u projekat. Takođe, Odbojkaški savez BiH je u okviru promocije projekta obezbijedio majice kako bi se obilježilo takmičenje u koje je uključeno petnaest osnovnih škola na području distrikta. Projekat obuhvata 80 osnovnih škola i cilj je da se populariše odbojka kako bi se ovaj sport približio mladima, da bi se takmičili i družili“, kazao je Popović.

Partneri projekta u distriktu su Vlada Brčko distrikta BiH, ŽOK „Bimal – Jedinstvo“, OK „Mladost“ i OK „Jedinstvo“ Brčko.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

1 komentar

  1. A kome ćete uručiti OŠ na brodu koja nema fiskulturne sale .Kao da je kameno doba.Strašno. Tu vijest objavite ali izgleda boli vas sto djeca u toj školi nemogu nauciti odbojku.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime