Uručena novčana nagrada Amini Ribić, studentkinji generacije Ekonomskog fakulteta u Brčkom

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH danas je primio Aminu Ribić, studentkinju generacije 2019/2020. godine Ekonomskog fakulteta u Brčkom, te uručio novčanu nagradu u iznosu od 5.000 KM.

On je istakao da Odjeljenje za obrazovanje tradicionalno nagrađuje najbolje učenike i studente.

„Izuzetna mi je čast primiti najbolju studentkinju sa područja Brčko distrikta BiH koja je proglašena za studenta generacije na svom univerzitetu. Odjeljenje za obrazovanje tradicionalno nagrađuje najbolje među najboljim i ovo je prilika da svečano predamo i poklon bon ili ček od 5.000 KM. To je još jedan način priznanja za njen uspjeh, zalaganje tokom četverogodišnjeg studija, ali i srednjeg obrazovanja, u nadi da će svojim znanjem i kompetencijama doprinijeti i razvoju Brčko distrikta BiH. Nadamo se da će ovdje i da ostane kako bi trudom i zalaganjem dala poseban doprinos u napretku ove lokalne zajednice“, kazao je Osmanović.

Nakon uručenja novčane nagrade Amina Ribić zahvalila se na vrijednoj nagradi i naglasila da je ovo dokaz da Brčko cijeni i da se ponosi ovakvim studentima.

„Jako sam zahvalna i srećna što grad prepoznaje naš rad i trud. Planiram ostati ovdje i, ako Bog da, planiram se zaposliti. Upisala sam i master studije na istom fakultetu, smjer bankarski menadžment i marketing. Nadam se da ću sve svoje uspjehe vratiti i Brčko distriktu BiH“, kazala je Ribić.

Osmanović je podsjetio da Odjeljenje za obrazovanje vrši još nekoliko značajnih investicija kada je riječ o studentima, kao što su plaćanje studentskih domova širom BiH te stipendiranje svake godine oko 400 stipendista tokom prvog ciklusa, što im, kako je kazao, značajno pomaže.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime