Uroš Vojnović: Predsjednik SDS-a, nezavisni poslanik SNSD-a, pa “ujedinitelj Srpske”

Bivši predsjednik opštinskog odbora i poslanik SDS-a u Skupštini Distrikta, Uroš Vojnović, našao je izgleda drugi dom – Ujedinjenu Srpsku.

Nekada član SDS-a i predsjednik ove stranke u Brčkom, isključen iz članstva zbog izdaje stranačkih interesa u prošlogodišnjem sukobu lokalnog SDS-a i SNSD-a, solo igrač koga je, kako tvrde poznavaoci političke situacije u Brčkom, SNSD napustio, sada je i “ujedinitelj Srpske”.

- Reklama -

Tako se bar može zaključiti nakon redovne Skupštine Ujedinjene Srpske, održane 19. maja u dvorani Borik u Banjaluci. Upravo na toj Skupštini, Uroš Vojnović sjedio je u radnom predsjedništvu ove stranke.

Podsjećamo, Vojnović je tvrdio kako je “SDS njegova očevina”, te kako “za njega nema drugog mjesta ni druge stranke”, i kako će se “sigurno vratiti u SDS”.

U Ujedinjenoj Srpskoj, izgleda, smatraju Vojnovića političkim dobitkom, koji bi ovoj stranci trebao donijeti glasove na koje do sada nisu mogli računati.

Inače, Urošev otac bio je pokojni doktor Beli, jedan od osnivača Srpske demokratske stranke u Brčkom. Vojnović očevinu, kao dobar domaćin, nije sačuvao.

Živi su i zdravi brčanski Preletačevići…

 

 

(MP/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime