Урош Петровић у понедељак у Брчком - nula49.com
spot_img
spot_img

Урош Петровић у понедељак у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У понедељак, 14. новембра, у Брчком ће бити представљена књига “Бајке: Првих седам” аутора Уроша Петровића, једног од најпопуларнијих дјечијих писаца.

Уз промоцију књиге, присутни ће имати прилику и учествовати у радионици са илустратором Александром Золотићем.

Бајке су од давнина биле дио одрастања и образовања дјеце, а ново вријеме доноси и нове бајке. „Првих седам“ написао је Урош Петровић.

„Ове бајке немају принцезе нити змајеве. Ове би се бајке можда могле и догодити да је свијет само мало другачије место. Дакле тек мало се радња измести. Главни ликови су дјеца и намењене су дјеци, али чини ми се да сам доста тога сакрио између редова“, каже Урош Петровић.

Бајке су много упечатљивије захваљујући илустрацијама Александра Золотића. За њега рад захтјевнији него на „Дизнијевој“ књизи.

„Већи изазов у смислу одређивања времена и простора где ће се радња дешавати. Обзиром да је то збирка више прича, свака је дозвољавала одређену количину слободе мени да могу да одаберем да ли ће то бити нпр. међуратна Србија или Сјеверни пол или рецимо неки мали италијански град и тиме је рад на овој књизи био додатно забавнији“, наводи Александар Золотић.

Писац препознатљив по мајсторском загонетању али и великом залагању за развијање културе читања код најмлађих, желио је да напише бајке које се читају пет минута.

„А пошто имам и ону загонетку која гласи ‘Што краће мора да се пјева, значи да боље успијева’, рјешење је успаванка, рецимо да ове бајке могу служити и за то. Кад се заспи уз бајку, другачије се буди, после ових седам бајки, нека свијет буде мало боље место макар за 0,01 проценат, онда сам урадио праву ствар“, истиче Петровић.

Промоција “Првих седам” биће уприличена у Библиотеци Брчко дистрикта у понедељак, 14. новембра у 12 часова.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img