Upriličen prijem za zlatnu olimpijku Esmeraldu Mujkić

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić danas je upriličio prijem za Esmeraldu Mujkić, fudbalerku ŽFK „Lokomotiva” iz Brčkog koja je kao učesnica Specijalne olimpijade u Abu Dabiju u ženskom fudbalu igrala za reprezentaciju BiH i osvojila zlatnu olimpijsku medalju.

Šadić je kazao da je rezultat koji je Esmeralda ostvarila pozitivan za Distrikt i da nakon ovoga posebno treba raditi na sve većoj afirmaciji razvoja ženskog fudbalskog kluba.

„Posebno se radujemo što je olimpijska medalja došla u našu lokalnu zajednicu i rezultat koji je Esmeralda ostvarila veoma je pozitivan za Distrikt. Moramo početi sve više pozitivno afirmisati razvoj ženskog fudbalskog kluba”, kazao je Šadić.

- Reklama -

Esmeralda Mujkić je kazala da je prije samog puta na takmičenje rekla da se u BiH i Brčko ne vraća bez medalje.

„Veoma sam ponosna na osvojenu medalju i kada sam krenula na takmičenje svima sam kazala da se bez nje ne vraćam. Od Finske smo gubili 5 : 1 na poluvremenu, ali na kraju smo uspjeli pobijediti. Takođe, ponosna sam što igram za ŽFK Lokomotiva, Brčko”, kazala je Esmeralda.

Boro Tošić, predsjednik ŽFK “Lokomotiva”, Brčko, naglasio je da svačiji uspjeh za klub znači puno, ali da je sada Esmeraldin najviši.

„Esmeralda je djevojka koja postiže rezultate u sportu, ali i privatno. Ona je sportistkinja koja je prošla sve selekcije u reprezentaciji, učesnica dvije olimpijade i kruna svega je ova zlatna olimpijska medalja. Ponosni smo na to”, kazao je Tošić.

Specijalna olimpijada u Abu Dabiju bila je namijenjena za djecu sa invaliditetom i ove godine organizovana je ženska ekipa koja je sačinjena od djevojčica sa invaliditetom i bez invaliditeta. Fudbalski savez BiH je birao pet igračica bez invaliditeta među kojima je bila i Esmeralda.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime