Upriličen prijem za Edina Bakovića, selektora muške odbojkaške reprezentacije BiH

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić danas je upriličio prijem za Edina Bakovića iz Brčkog koji je nedavno imenovan za vršioca dužnosti selektora muške seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U razgovoru Šadić je upoznao Bakovića sa aktivnostima Vlade Brčko distrikta BiH kada je u pitanju razvoj i ulaganje u sport kao i o izgradnji multifunkcionalne sale u Brčkom.

- Reklama -

„Brčko je grad odbojke i mislim da ovaj lični uspjeh našeg sugrađanina koji je imenovan za trenera odbojkaške reprezentacije BiH to dodatno pokazuje. Upoznali smo ga sa našim aktivnostima kada je riječ o razvoju sporta i ulaganjima u sport i svakako aktivnosti koja se odnosi na implementaciju izgradnje multifunkcionalne dvorane koja će biti jedan od bitnih segmenata razvoja sporta i prilika da ugostimo reprezentaciju u odbojci u BiH kao i reprezentacije u drugim selekcijama“, kazao je Šadić.

Selektor muške seniorske odbojkaške reprezentacije BiH Edin Baković se zahvalio glavnom koordinatoru na prijemu i kazao da se nada da će nakon današnjeg susreta imati još konkretniju saradnju sa Vladom kako bi se uslovi odbojkaške reprezentacije poboljšali.

„Zahvaljujem se koordinatoru i drago mi je da zna koliko znači odbojka u našem gradu. Nadam se da ćemo imati još konkretniju i bolju saradnju sa Vladom, jer sada je veoma teško naći sredstva kako bismo obezbijedili uslove za reprezentaciju. Mi se nakon pet godina ponovo okupljamo i pred nama je izazov još veći i prilika da krenemo ispočetka i da dokažemo da BiH ima kvalitetne igrače“, kazao je Baković.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime