Upriličen prijem za članove Rotari kluba i učenike koji putuju na kamp u Sloveniju

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić u Gradskoj vijećnici danas je upriličio prijem za članove Rotari kluba iz Brčkog i četiri đaka koji su školsku godinu završili s odličnim uspjehom i koji sljedeće nedjelje putuju na kamp Tabor Mojca u Sloveniju.

U razgovoru sa prisutnima Šadić je kazao da vjeruje da će odabrani đaci iz Slovenije u Brčko donijeti pozitivna iskustva i primijeniti ih u svojoj zajednici.

- Reklama -

„Vlada već nekoliko godina ima kvalitetnu saradnju sa brčanskim Rotari klubom i ovi susreti za naše mlađe sugrađane organizuju se tradicionalno. Vjerujem da će ovi učenici donijeti pozitivna iskustva, posebno što će tamo biti njihovi vršnjaci iz svih zemalja bivše Jugoslavije i zemalja Evropske unije“, kazao je Šadić.

Predsjednik Rotari kluba Brčko distrikta BiH Dino Hodžić kazao je da Rotari klub više od deset godina šalje djecu uzrasta od 13 do 16 godina u kamp u Sloveniju, gdje se druže i stiču nova iskustva. Naglasio je da će tokom boravka u Sloveniji učenici posjetiti različita mjesta.

„Na kampu će biti preko 200 učesnika i cilj nam je da se druže, upoznaju i kući donesu nova pozitivna iskustva. Tokom boravka obići će fabrike Steklarne Hrastnik, gdje će vidjeti kako se proizvode razni predmeti za evropsko tržište i svijet. Organizovaće se i odlazak prema Zagorju, zatim na planinu Kum, razgledaće skijaški centar Kisovec, organizovaće se putovanje u Trbovlje, Bled, a imaće priliku i da Ljubljanu razgledaju brodom“, kazao je Hodžić.

Pored Elene Perić i Nadje Mujagić nova iskustva iz Slovenije steći će i Sara Milivojević i Semir Alić.

Sara iz Prve osnovne škole kazala je da je sretna što je izabrana da ide na kamp i očekuje da će steći nove prijatelje i nova iskustva.

„Sretna sam što sam odabrana za ovo putovanje i što ću predstavljati svoj grad i svoju školu, koja je jedna od najvećih u Brčkom. Nadam se da ću upoznati dosta novih prijatelja i da ću steći jedno novo iskustvo“, kazala je Sara.

Takođe, ni Semir nije krio zadovoljstvo zbog putovanja u Sloveniju.

„Drago mi je što idem na ovo putovanje u Sloveniju i što ću upoznati nove prijatelje. Očekujem da ću naučiti nove stvari i steći novo znanje“, kazao je Semir.

Učenici na kamp putuju u petak 5. jula i u Sloveniji će provesti ukupno devet dana.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime