Upriličen prijem za ambasadora Japana u BiH

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u Gradskoj vijećnici upriličio prijem za ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini NJ. E. Makotu Itu povodom njegove prve posjete Distriktu.

Prijemu su takođe prisustvovali glavni koordinator Vlade Željko Antić i prvi sekretar Ambasade Japana gospodin Vataru Jokohama.

- Reklama -

Gradonačelnik Kadrić se zahvalio na velikoj i dugogodišnjoj pomoći koju Japan pruža Distriktu, naročito u vidu donacija za sektore zdravstva i javne bezbjednosti, te je ambasadora upoznao sa načinom rada Vlade, saradnjom sa međunarodnim organizacijama kao i trenutnim aktivnostima i infrastrukturnim projektima koji se realizuju na području Distrikta.

Ambasador Ito zahvalio se gradonačelniku Kadriću na srdačnom prijemu, ističući da je Ambasada Japana spremna dalje pružati podršku za razvoj Distrikta, posebno u sferama zdravstva, zaštite životne sredine, obrazovanja i deminiranja.

Ambasador Makoto Ito došao je na poziciju ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini u decembru 2020. godine, a prethodno diplomatsko iskustvo stekao je u Istočnoj i Južnoj Evropi te Sjevernoj i Latinskoj Americi.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime