spot_img
spot_img

Уприличен пријем за амбасадора Јапана у БиХ

spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Есед Кадрић данас је у Градској вијећници уприличио пријем за амбасадора Јапана у Босни и Херцеговини Њ. Е. Макоту Иту поводом његове прве посјете Дистрикту.

Пријему су такође присуствовали главни координатор Владе Жељко Антић и први секретар Амбасаде Јапана господин Ватару Јокохама.

Градоначелник Кадрић се захвалио на великој и дугогодишњој помоћи коју Јапан пружа Дистрикту, нарочито у виду донација за секторе здравства и јавне безбједности, те је амбасадора упознао са начином рада Владе, сарадњом са међународним организацијама као и тренутним активностима и инфраструктурним пројектима који се реализују на подручју Дистрикта.

Амбасадор Ито захвалио се градоначелнику Кадрићу на срдачном пријему, истичући да је Амбасада Јапана спремна даље пружати подршку за развој Дистрикта, посебно у сферама здравства, заштите животне средине, образовања и деминирања.

Амбасадор Макото Ито дошао је на позицију амбасадора Јапана у Босни и Херцеговини у децембру 2020. године, а претходно дипломатско искуство стекао је у Источној и Јужној Европи те Сјеверној и Латинској Америци.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img