Upravni odbor JP Komunalno: Rejzović nije izvršavao dužnosti

Potvrda informacije koju je portal nula49.com već objavio, stigla je danas – Upravni odbor JP “Komunalno Brčko” oglasio se danas saopštenjem o razrješenju dosadašnjeg direktora, Nermina Rejzovića, i imenovanju Mirsada Đape za v. d. direktora.

“Upravni odbor JP Komunalno Brčko je nakon sveobuhvatne analize dosadašnjeg rada i ostvarenih rezultata Nermina Rejzovića na poziciji direktora Javnog preduzeća Komunalno Brčko ocijenio da Nermin Rejzović nije adekvatno izvršavao obveze i dužnosti kojih se prihvatio imenovanjem na mjesto direktora Preduzeća 09.01.2017. godine, misleći prvenstveno na to da nije izvršavao obveze i dužnosti koje su propisane zakonom, aktom o osnivanju ili drugim aktima Preduzeća”, kaže se u saopštenju.

- Reklama -

“Odluka o razrješenju nije donesena naprečac niti nepromišljeno. Svjesno i nakon pomnog razmatranja, svi članovi Upravnog odbora usvojili su Odluku o razrješenju Nermina Rejzovića sa funkcije direktora.

Na istoj sjednici za vršitelja dužnosti direktora Upravni odbor je imenovao Mirsada Đapu, koji je dužnost prihvatio i od kojeg Upravni odbor očekuje posvećenost, kvalitetnu suradnju, unapređenje komunikacije sa svim relevantnim čimbenicima, konkretne rezultate na poboljšanju cjelokupnog poslovanja i maksimalno angažovanje svih radnih kapaciteta da bi se Preduzeće pokrenulo i poboljšalo likvidnost, te uozbiljilo procese isporuke usluga građanima, zbog kojih preduzeće i postoji”, stoji u saopštenju Upravnog odbora ovog javnog preduzeća.

Mirsad Đapo javnosti Brčko distrikta najpoznatiji je kao bivši gradonačeknik, od 2004. do 2009. godine

Bio je i zastupnik u Vijeću naroda RS. Bivši je član SDP-a, a trenutno je predsjednik stranke “Pokret za bolje Brčko – Đapo Mirsad”, sa kojom se bezuspješno kandidovao za mjesto u Skupštini Distrikta na prošlim lokalnim izborima.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime