spot_img
spot_img

Унија пацијентских удружења против политичких смјена у јавним институцијама

spot_img
spot_img
spot_img

Унија пацијентских удружења Брчко дистрикта данас се јавности обратила саопштењем поводом гласина о смјенама менаџмента у јавним институцијама у Брчком.

Саопштење преносимо у цјелости:

“Представници Уније пацијентских удружења дошли се до информације да се спрема смјена директора Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ господина Миодрага Тодоровића, као и представника менаџмента других јавних институција који немају доказиву кривичну радњу или кршење било какве друге норме осим политичког реваншизма у нашем граду.

Овом приликом поред изражавања нашег негодовања желимо истаћи да ми не штитимо име господина Тодоровића него позицију свих људи са којима имамо дугогодишњу добру сарадњу.

Имамо сазнања да се на чланове управних одбора врше политички притисци те да је позиција директора Фонда већ додијељена некој политичкој опцији гдје се не води рачуна о чињеници да је директор Фонда на законит начин изабран на ту позицију, конкурсном процедуром.

Као што смо у неколико наврата наглашавали са менаџментом Фонда, доласком господина Тодоровића ми имамо одличну сарадњу. Већина чланица Уније има потписане меморандуме о сарадњи са институцијом на чијем челу се налази Тодоровић и он је први човјек на позицији директора који је отворио врата према пацијентима, ослушкивао наше проблеме и прилагођавао се потребама пацијената.

Уколико су информације које имамо тачне, поставља се питање, шта ће нам Канцеларија за борбу против корупције када се спроводи директна политичка смјена и политичко запошљавање на штету свих грађана дистрикта.

Надамо се да до најављене смјене неће доћи, јер ћемо као Унија најосјетљивије категорије друштва изаћи јавно и организовано како бисмо спријечили овакве појаве које вријеђају достојанство и здрав разум, а то је једино што нам је остало.

*Унију пацијентских удружења у Дистрикту чине следећа удружења која су и потписници саопштења за јавност: Удружење параплегичара, Удружење Беба више, Удружење мултипле склерозе, Удружење бубрежних болесника “Бубрег”, У.Г. Живот са целијакијом, Савез удружења обољелих од целијакије у Босни и Херцеговини, У.Г. Дистрофичари, Удружење Брчанско срце, Удружење дијабетичара, као и Удружење слијепих и слабовидих.”

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img